Nieuwsfeed

Grondwettelijk Hof houdt vast aan fiscale verstrenging voor verhuurde voetballers

04:05 Het Belgische profvoetbal ziet bij het Grondwettelijk Hof een zaak verworpen over het verstrengde fiscale gunstregime.

Krantenkoppen in België

Kim Jong-un: Noord-Korea moet klaar staan voor nucleaire aanval

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn land opgeroepen te allen tijde klaar te staan om een nucleaire aanval uit te voeren. De dreiging daarvan moet een oorlog voorkomen. Ook beschuldigt hij volgens het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA de Verenigde Staten en Zuid-Korea ervan hun gezamenlijke militaire oefeningen met Amerikaanse nucleaire middelen te hebben uitgebreid.

Lees meer »

Verdachte van dubbele kotmoord legt op laatste assisendag plots bekentenissen af: “Ik ben een moordenaar”

Na 4,5 jaar is er een einde gekomen aan de saga rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. De Afghaanse Kortrijkzaan Mohammed Musawi (24) bekende op de laatste assisendag onverwacht de moorden op Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18). Youlia koos die noodlottige avond voor Nessar en dumpte Mohammed. Verscheurd door die onbeantwoorde liefde van Youlia trok de jongeman niet

Lees meer »

Kiev woest om “gruwelijke video” van executie Oekraïense soldaat

Op sociale media circuleren beelden waarin te zien is hoe een Oekraïense soldaat wordt neergeschoten door Russische troepen. In het fragment is te zien hoe een vermoedelijk ongewapende man, die volgens Sky News een krijgsgevangene is, in een Oekraïens uniform een sigaret rookt en “Glory to Ukraine” roept. Vervolgens wordt hij neergeschoten.

Lees meer »

Vlaamse film ‘Zeevonk’ wint ECFA Award in Malmö

De Vlaamse film ‘Zeevonk’ heeft de ECFA Award gewonnen op het BUFF Malmö Filmfestival, het belangrijkste kinder- en jeugdfilmfestival in Scandinavië. Dat maakte de jury bekend. Het speelfilmdebuut van Domien Huyghe (35) kreeg eerder al een Speciale Vermelding van de Generation Kplus Kinderjury na de wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Berlijn.

Lees meer »

Inbrekers lokalen van jeugdbeweging Kuurne betrapt

De politie heeft vier inbrekers op heterdaad betrapt, toen ze aan het inbreken waren in de lokalen van de Chiro Sint-Michiel en de KSA in de Boomgaardstraat in Kuurne. Sinds begin deze maand is er in de streek al verschillende keren ingebroken in lokalen van jeugdbewegingen.

Lees meer »