Nieuwsfeed

Helft van Vlamingen krijgt aanvullend pensioen liever stapsgewijs uitbetaald: wat zijn de voor-en nadelen? “Hoe groter je overlevingskansen, hoe lager de uitkering”

De helft van de Vlamingen met een aanvullend pensioenplan zou dat kapitaal graag op een andere manier stapsgewijs uitbetaald krijgen bij pensionering. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van de UGent en VUB. Een maandelijks bedrag in de vorm van lijfrente ontvangen is dan een optie. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Wat zijn de voordelen? En waar schuilen de addertjes onder het gras? We vroegen het aan professor economie Kris Boudt (UGent en VUB) en professor financiën en verzekeringen Steven Vanduffel (VUB).

Krantenkoppen in België

Hoe kon Roglic met ongeschoren benen iedereen naar huis fietsen? “Het is spuwen in het gezicht van de concurrentie”

Het peloton van de Italiaanse rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico lachte zich de afgelopen dagen een breuk met Primoz Roglic. De ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma had zijn benen niet geschoren, als enige, en dat vonden zijn collega’s hilarisch. En ook wel wat onverstandig, want iedereen in dat wereldje wéét dat gladde benen sneller zijn. Helaas, ze dwalen, zegt professor aerodynamica

Lees meer »

“De Reuzegommers monsters? Ik ben alleen. Maar zij waren er altijd voor mij”: ‘Rafiki’ barst in tranen uit op vierde dag Reuzegomproces

“In december 2018 hebben we niet gehandeld waarvoor we stonden: vriendschap.” Dat zei Z.B. (26) alias ‘Rafiki’ op de vierde dag in het proces rond de dood van Sanda Dia (20). De zaak-Reuzegom lijkt stilaan een zuiveringsritueel te worden voor de pijn, woede en gruwel. Want wat blijft er nu werkelijk overeind van dit “rechts, ranzig en racistisch elitair clubje

Lees meer »

Sihame El Kaouakibi houdt slachtofferrol vol in eerste interview: “Ik ben twee jaar niet uit mijn huis kunnen komen”

In haar eerste interview, met de podcast ‘Behaved’, toont de gevallen politica Sihame El Kaouakibi zich strijdbaar om weer parlementair actief te worden én om in scholen te gaan spreken. Verder haalt ze vooral uit naar de media en “de machten en krachten” die haar zouden hebben tegengewerkt. Over de fraudezaak die boven haar hoofd hangt, rept ze met geen

Lees meer »

“Onderhoud van je auto stel je best niet uit”: de beste manieren om geld te besparen bij garages (en de valkuilen te vermijden)

Dat zowat alles in recordtempo duurder is geworden, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Ook het onderhoud van je auto is een vervelende terugkomende uitgave die – afhankelijk van de kilometerstand en het automerk – soms fors kan oplopen. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn tipt vier dingen die je kan doen om te besparen én wat de addertjes zijn.

Lees meer »