Nieuwsfeed

Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.

Krantenkoppen in België

Herkenbaar? Eén op drie Vlaamse ouders onderschatte het  ouderschap 

Hoewel ouders in Vlaanderen de opvoeding van hun kind overwegend positief ervaren, geeft ook een derde aan dat het ouderschap moeilijker is dan gedacht. Dat blijkt uit de Gezinsenquête van het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. "De resultaten geven een eerlijk beeld van wat ouderschap is", vertelt Diederik Vancoppenolle van het Agentschap Groeien.

Lees meer »

Honderdduizenden hebben gezondheidsklachten door smog in Thailand

Door de aanhoudend hoge smogniveaus in Thailand hebben steeds meer mensen nood aan medische zorg. Alleen deze week zijn er al zo’n 200.000 nieuwe patiënten bijgekomen, zo meldt Opas Karnkawinpong, staatssecretaris voor Volksgezondheid. Sinds het begin van de maand is bij meer dan vijf miljoen mensen een ziekte vastgesteld die rechtstreeks verband houdt met de massale luchtvervuiling.

Lees meer »

Weyts (N-VA) wil met gastleraren en ‘overbodige’ werknemers lerarentekort aanpakken, maar vakbond vreest dat werkdruk net groter zal worden

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een nieuw pakket maatregelen klaar om het lerarentekort, dat op recordhoogte staat, aan te pakken. Er komen meer mogelijkheden voor ‘gastleraren’, bedrijven zullen werknemers kunnen uitsturen naar het onderwijs en startende leerkrachten moeten sneller rechten kunnen opbouwen. De katholieke onderwijsvakbond reageert kritisch op de voorstellen en vreest dat de werkdruk voor de

Lees meer »

Jacques Vermeire over zijn moeilijke strijd tegen darmkanker: “Ik kon zelfs niet alleen naar het toilet gaan”

“Elke keer als je het ziekenhuis binnenkomt voor een onderzoek, is dat lichte stress.” Zaterdag vertelt Jacques Vermeire (71) in een nieuwe aflevering van ‘De Vermeires’ openhartig over zijn gezondheid. De komiek kreeg tien jaar geleden te kampen met kanker. De ziekte waar ook Jacques’ partner Muriel aan is bezweken, na een lang ziektebed en vele bange momenten. “Wat ik

Lees meer »

Ook de weg kwijt tussen de vele variabele energietarieven? Gebrek aan transparantie op de gas- en elektriciteitsmarkt blijft aanhouden

Wie vandaag een nieuw energiecontract afsluit, vindt enkel bij Luminus een vaste tariefformule. Alle andere energieleveranciers bieden uitsluitend variabele tarieven. Ze hanteren daarbij een veelvoud aan formules. Dat leidt volgens energieregulator CREG tot een gebrek aan transparantie op de energiemarkten. De CREG pleitte daarom enkele maanden geleden voor een vereenvoudiging van de variabele tarieven vanaf 1 januari. In de praktijk

Lees meer »

Recordaantal Belgische bedrijven naar Game Developers Conference in VS

Een recordaantal van 20 Belgische bedrijven zakt volgende week af naar de Game Developers Conference (GDC) in het Amerikaanse San Francisco. Dat is een van de meest toonaangevende beurzen ter wereld voor computerspelontwikkelaars. Ook Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zakt af naar de GDC, onder meer om er een taxshelter voor gaming te promoten.

Lees meer »

“Mijn eerste medaille op m’n dertigste, niet slecht hé”: Julien Watrin, trouw lid van de Belgian Tornados, geniet met volle teugen van eerste individuele zilver op EK indoor

De derde medaille is binnen voor de Belgen op het EK indoor en die komt niet uit de lucht gevallen. Julien Watrin, al jarenlang een trouwe dienaar bij de Belgian Tornados, brak tenslotte al drie keer het nationale record op de 400m. En vanavond een vierde keer. Goed voor zilver, de eerste individuele medaille uit zijn carrière.

Lees meer »