Nieuwsfeed

Hongarije stelt stemming over toetreding Zweden en Finland tot NAVO weer uit

Het Hongaarse parlement zal komende week toch niet stemmen over de ratificatie van de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO, zoals oorspronkelijk gepland. Het nieuwsportaal atv.hu vernam vrijdag in kringen van de fractie van regeringspartij Fidesz dat de volksvertegenwoordiging op 31 maart stemt over de ratificatie van de toetredingsprotocollen.

Krantenkoppen in België

Regisseur van eerste Belgische film met Oscarnominatie overleden

De Belgische cineast en scenarist Jacques Boigelot is op 93-jarige leeftijd overleden. De filmmaker is twee weken geleden, op 4 maart, overleden, zo laat zijn familie weten. Boigelot is de regisseur van "Paix sur les champs", de eerste Belgische film die genomineerd werd voor de Oscars, in de categorie Beste Internationale Film.

Lees meer »

Vrachtwagen met 343 migranten waaronder vele minderjarigen ontdekt in Mexico

In het zuidoosten van Mexico zijn in een geparkeerde vrachtwagen 343 migranten, onder wie ook meer dan 100 niet-begeleide minderjarigen, aangetroffen. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Migratie (INM) maandag plaatselijke tijd bekendgemaakt. De vrachtwagen, die voldoende geventileerd was, was de avond voordien opgemerkt op een landweg in de buurt van de gemeente Acayucan, in de staat Veracruz.

Lees meer »

WHO waarschuwt voor ‘fake news’ na tweet Musk over pandemieverdrag

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschuldigde Elon Musk, zonder hem bij naam te noemen, donderdag van het verspreiden van “nepnieuws”. Aanleiding was een tweet van de multimiljardair waarin hij landen opriep om “geen autoriteit af te staan” in het kader van een voorgestelde internationale overeenkomst rond de bestrijding van pandemieën.

Lees meer »

Vader en broer eren overleden Bert op wel heel bijzondere wijze: “Onze molen op tv tijdens de koers: dat zou het ultieme eerbetoon zijn”

Bert Demol (37) uit Lo-Rening stierf heel plots, aan een longembolie. Nu, bijna anderhalf jaar later, zijn Ronny en Berre, zijn vader en zijn broer, klaar met hun eerbetoon: een levensechte windmolen, gebouwd bij het ouderlijk huis. Ze hebben al graan gemalen, al brood gebakken, ter ere van Bert. Maar de kers op de taart volgt hopelijk dit weekend. “Gent-Wevelgem

Lees meer »

Koppel dertigers plant bos van 430 bomen in achtertuin

Het jonge koppel Jens Vervaet en Fien De Wilde gaat een bos planten in hun achtertuin in Laarne. Er komen 430 bomen in totaal. De twee krijgen er een uitzonderlijke bebossingsvergunning voor van de gemeente. De bedoeling is om de biodiversiteit een handje te helpen: "We hopen dat het bos eekhoorns, konijnen en vossen aantrekt."

Lees meer »

870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitser die 28 Vlaamse jongens online in de val lokt met naaktbeelden riskeert 6,5 jaar cel

Hij stelde zich voor als de ridder die hen uit de problemen zou helpen of gaf zich uit voor een cheerleadster. Een 45-jarige Duitser zou in iets meer dan een jaar tijd liefst 28 Vlaamse jongens op sociale media overtuigd hebben om naaktbeelden van hen door te sturen. Bij een 14-jarige jongen kwam het ook effectief tot afspraakjes. “En dat

Lees meer »

Rechtse partij probeert met motie van wantrouwen Spaanse premier Pedro Sanchez ten val brengen

In het Spaans parlement is dinsdag het debat van start gegaan over een motie van wantrouwen die Vox had ingediend tegen de linkse premier Pedro Sanchez. Opvallend is dat de rechts-populistische partij op die manier een 89-jarige ex-communist in het zadel probeert te helpen. De verwachting is evenwel dat de regering-Sanchez de vertrouwensstemming, die normaal gezien woensdag plaatsvindt, zal overleven.

Lees meer »

AZ Groeninge krijgt als eerste ziekenhuis kwaliteitslabel Gault&Millau

AZ Groeninge krijgt na verschillende proefanalyses een kwaliteitslabel van Gault&Millau voor patiëntenmaaltijden. “De erkenning van de hoge kwaliteit van de patiëntenmaaltijden in AZ Groeninge is het gevolg van een sterk toegenomen engagement in de ziekenhuissector om dat belangrijke aspect in de zorgverstrekking letterlijk drie keer per dag bovenaan de agenda te zetten”, klinkt het bij Gault&Millau.

Lees meer »

Messenger keert terug naar Facebook-app

Messenger zal binnenkort terug beschikbaar zijn in de Facebook-app, dat meldt Tom Alison, die aan het hoofd van Facebook staat, in een blogpost. Sinds 2014 lanceerde Facebook de app Messenger om gebruikers te laten communiceren met elkaar. Bijna 10 jaar later komt Meta dus terug op die beslissing en doet dit in de hoop dat de Facebook-app zal heropleven.

Lees meer »

PORTRET. Gewerkt met Messi, kampioen met Club en getroffen door overlijden dochtertje: wie is Alfred Schreuder, de man bij wie Club zijn heil mogelijk opnieuw zoekt

Club Brugge zoekt straks mogelijk opnieuw zijn heil in Alfred Schreuder (50). De Nederlander maakte blauw-zwart vorig seizoen nog kampioen en koos daarna voor een (enorm teleurstellende) passage bij Ajax. Julian Nagelsmann is een van zijn vele gerenommeerde leermeesters, maar hij werkte ook al samen met Lionel Messi. Portret van een “echt voetbaldier”, die als speler in 2006 ook een

Lees meer »

Prins Harry wandelt “plots” rechtbank van Londen binnen voor proces tegen kranten over vermeende afluisterpraktijken

De Britse prins Harry is vanochtend de rechtbank van Londen binnengewandeld. Hij spant samen met een groep van beroemdheden, onder wie zanger Elton John en actrice Liz Hurley, een proces aan tegen de uitgever van de Daily Mail en de Mail on Sunday. Ze beschuldigen die sensatiebladen van illegale afluisterpraktijken en het omkopen van agenten. De hoorzittingen in Londen duren

Lees meer »

“We zijn al winnaars”: regisseur Lukas Dhondt en zijn gezelschap vertrekken richting Oscars

Regisseur Lukas Dhont en zijn gezelschap zijn vertrokken richting de champagnekleurige loper van de Oscars. Een limousine haalde hen op aan hun hotel. Daar had de regisseur van ‘Close’ nog enkele bemoedigende woorden voor zijn team. “Wat er ook gebeurt, we zullen stralen”, vertelt Dhont. Binnen enkele uren weten we of de film ‘Close’ de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’

Lees meer »