Nieuwsfeed

Hongarije stelt stemming over toetreding Zweden en Finland tot NAVO weer uit

Het Hongaarse parlement zal komende week toch niet stemmen over de ratificatie van de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO, zoals oorspronkelijk gepland. Het nieuwsportaal atv.hu vernam vrijdag in kringen van de fractie van regeringspartij Fidesz dat de volksvertegenwoordiging op 31 maart stemt over de ratificatie van de toetredingsprotocollen.

Krantenkoppen in België

Vliegen we ooit op waterstof naar onze droombestemming? Onderzoeker: “ Die vliegtuigen zullen er mogelijk helemaal anders uitzien”

Luchtvaartmaatschappijen zullen de komende jaren moeten dokken voor hun CO2-uitstoot. Om de vervuiling in de sector te verlagen, zijn tal van knappe koppen bezig met de ontwikkeling van alternatieve manieren om te vliegen. Een motor op waterstof is een van hun meest veelbelovende pistes. Dr. Ivan Langella van de Technische Universiteit Delft is een van de hoofdrolspelers in dit onderzoek.

Lees meer »

Proximus wil telecomprovider Edpnet overnemen: “Hoogste prioriteit is continuïteit garanderen”

Met een aanzienlijk bod wil Proximus Edpnet opkopen via de rechtbank. Dat melden verschillende bronnen aan onze redactie. De telecomgigant bevestigt geboden te hebben op Edpnet. De voorlopig onafhankelijke telecomoperator zit in slechte papieren en moest vorig jaar bescherming vragen tegen schuldeiser. De ondernemingsrechtbank moet nu beslissen of Proximus Edpnet kan overnemen. Ook andere telecombedrijven brachten een bod uit.

Lees meer »

Merapi-vulkaan opnieuw uitgebarsten op Java

Op het Indonesische eiland Java is de vulkaan Merapi opnieuw uitgebarsten. De Merapi wordt beschouwd als de actiefste vulkaan van het land. Zaterdagmiddag barstte gedurende twee minuten een hete aswolk uit de krater, aldus het Centrum voor Vulkanologie. Er is nog geen evacuatiebevel uitgevaardigd.

Lees meer »

Poetin na aanval “Oekraïense saboteurs” in Russische grensregio: “We zullen hen verpletteren”

De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak op de staatstelevisie gereageerd op de vermeende aanval door “Oekraïense saboteurs” in de Russische grensregio. Daarbij vielen twee doden. “We zullen hen verpletteren”, klonk het beslist. Kiev ontkent dat het iets met de aanval te maken heeft en beschuldigt Rusland van het in scène zetten van een valse “provocatie”.

Lees meer »

Burgemeesters over problemen met verbale agressie en pesterijen in politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen: “Voorbarig en stemmingmakerij”

De burgemeesters van Boortmeerbeek en Keerbergen vinden het jammer dat de eerste resultaten van een onderzoek naar het welzijn van het personeel van de politiezone nu al bekend zijn geraakt. De ene noemt het "stemmingmakerij", de andere "een spijtige zaak". Pas eind deze maand krijgen de burgemeesters meer gedetailleerde info over de problemen rond verbale agressie en pesterijen waarover verschillende

Lees meer »