Nieuwsfeed

Italiaanse regering wil brug bouwen tussen Sicilië en vasteland

De Italiaanse regering is van plan een brug te bouwen die het Italiaanse vasteland met het eiland Sicilië verbindt. De brug zou, met een lengte van ongeveer 3,2 kilometer, een van de langste kabelbruggen ter wereld worden, meldt het Italiaanse nieuwsagentschap Ansa.

Krantenkoppen in België

Russische kruisraketten vernietigd bij ontploffing op de Krim, zegt Oekraïne

Bij een ontploffing op de Krim zijn Russische kruisraketten vernietigd. Dat zegt het Oekraïense ministerie van Defensie. De lokale pro-Russische autoriteiten op de Krim bevestigen dat niet, maar hebben het over een drone-aanval, waarbij een man gewond raakte. Oekraïne zegt niet expliciet dat het achter de aanval zit, maar doet dat nooit, wanneer er doelwitten op de Krim worden geraakt.

Lees meer »

‘Vrienden’ van Vicky (34) bellen hulpdiensten niet na overdosis, nu riskeren ze tot vijf jaar cel: “Hij duwde toch niet de coke in haar neus?”

Wie treft schuld aan de dood van Vicky Colyn (34)? Dat is de moeilijke vraag waarover de Gentse correctionele rechtbank zich moet buigen. Is ze zelf verantwoordelijk voor de overdosis die ze nam? Of pleegden haar ‘vrienden’ schuldig verzuim, toen ze haar probeerden op te lappen onder de douche, maar ‘vergaten’ de hulpdiensten te bellen? “Je moest het niet aan

Lees meer »

Christoff eert Will Tura in nieuwe concertreeks: “Hoe graaf dat jouw grote held zélf in publiek zit bij zijn tribute en toestemming geeft”

Wissel van de troon. De Keizer van het Vlaamse lied draagt zijn repertoire over aan de Schlagerkoning, en die gaat er vanaf september mee op tournee. “Een hele eer om dat met zijn nummers te mógen doen, want dankzij Will Tura ben ik als elfjarig manneke van een muziekcarrière beginnen dromen”, vertelt Christoff (46), die met de concertreeks tegelijk zijn

Lees meer »

LIVE REAL MADRID-BARCELONA. 0-1! Courtois gevloerd door knullige owngoal van Militao – Kijk als abonnee hier exclusief naar de bekerclash!

Real Madrid en FC Barcelona spelen momenteel een nieuwe Clásico. De Spaanse grootmachten treffen elkaar op Bernabéu in de heenmatch van de halve finales van de Copa del Rey en je kan deze clash als abonnee exclusief bekijken op HLN. Barcelona scoorde onverwacht de openingstreffer door een knullige owngoal van Militao. Volg de clash hier live op de voet.

Lees meer »

Grootste verhoging van lonen in dertig jaar in Japan

De jaarlijkse loononderhandelingen in Japan (‘shunto’) tussen vakbonden en werkgevers hebben geleid tot een verhoging van de lonen met gemiddeld 3,8 procent. Dat is het hoogste niveau in dertig jaar, zo blijkt uit voorlopige resultaten die door vakbondsorganisatie Rengo bekendgemaakt zijn.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het verbieden om gezinnen op te sluiten voor terugkeer is nobel, maar het heeft wel gevolgen voor ons asielbeleid”

“Een verbod om gezinnen zonder geldige papieren op te sluiten in een gesloten terugkeercentrum wordt nu bij wet vastgelegd. De regering-De Croo is daarmee een van de meest milde regeringen in West-Europa. Het is uiteraard een nobel streven: niks zo erg als een gezin en dus een kind te moeten opsluiten. De meeste politici op die functie maakten er ook

Lees meer »

1 jaar oorlog | Hoe Poetin de Navo reanimeerde

In de derde aflevering van de podcastreeks ‘1 jaar oorlog’ kijken we naar de rol van de Navo en de Europese Unie in dit conflict. Poetin probeerde de instellingen uit elkaar spelen met zijn oorlog, maar hij bereikt het tegenovergestelde. Hoe komt het dat de westerse landen zo eensgezind aan hetzelfde zeel trekken?

Lees meer »

“Bij schouderklachten geeft men nu eerder kinesitherapie dan te opereren”: Lieven Maesschalck geeft oefeningen om je schouderpijn te verlichten

Net zoals bij rugpijn bestaat er ook een breed spectrum aan schouderklachten. Van aspecifieke pijn tot artrose of een ontsteking: voor de juiste behandeling is het essentieel dat eerst de juiste diagnose wordt gesteld. “Ging men de schouder vroeger al snel opereren, dan proberen we nu het probleem steeds vaker met oefeningen op te lossen”, zegt kinesist Lieven Maesschalck. Hij

Lees meer »