Nieuwsfeed

KIJK. Beelden tonen hoe vrachtwagen lading slachtafval verliest in Eindhoven: snelweg bezaaid met 10.000 kilo kadavers en ingewanden

Een vrachtwagen met slachtafval is donderdag zijn lading verloren op de A67 in Nederland richting Eindhoven. De chauffeur moest bij Geldrop hevig op de rem voor een file. Dashcambeelden van een achterligger tonen hoe de rode brei uit de vrachtwagen gekatapulteerd wordt. Het duurde uren om de kadavers van varkens en ander slachtafval op te ruimen.

Krantenkoppen in België

KIJK. Peter Bossaert, na marathonoverleg ontslagen als CEO van voetbalbond, nog druk telefonerend gespot in Tubeke

Peter Bossaert (57) is ontslagen als CEO van de Belgische voetbalbond. De beslissing werd deze nacht genomen. De Raad van Bestuur vond de vertrouwensbreuk te groot, een verdere samenwerking bleek onmogelijk. Bossaert lag onder vuur nadat bondsvoorzitter Paul Van den Bulck hem ervan verdacht z’n variabele bonus van 100.000 euro quasi automatisch te laten uitbetalen. Bossaert verdedigde zich op een

Lees meer »

Er dreigt een heet voorjaar voor de Vlaamse regering: bonden beloven felle strijd tegen afschaffing vaste benoeming

Geen vaste benoemingen meer bij de Vlaamse overheid. Of toch alleen maar in uitzonderlijke omstandigheden. Wie nu al statutair ambtenaar is, kan dat wel blijven, maar de Vlaamse regering wil voortaan alleen nog maar met contractueel personeel werken. De formele onderhandelingen met de overheidsvakbonden moeten nog starten, maar nu al is duidelijk dat er acties komen. “Wij gaan dat niet

Lees meer »

Welke vrouwen inspireren deze bekende mannen? 

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Een belangrijke dag waarop vrouwen wereldwijd nog altijd strijden voor gelijkheid op alle fronten. En daarbij is steun welkom, ook die van mannen. Ontdek welke vrouwen een rolmodel zijn voor Tom Waes, Francisco Schuster, Johan Bonny en Hendrik Vos, en kom te weten waarom ook zij internationale vrouwendag nog altijd broodnodig vinden.

Lees meer »

Centra voor leerlingenbegeleiding: “Corona is nog niet verteerd, aantal verontrustende (thuis)situaties zorgwekkend”

De impact van COVID-19 op de emotionele ontwikkeling van leerlingen is nog lang niet verteerd. Dat blijkt uit het jaarverslag 2021-2022 van de centra voor leerlingenbegeleiding. CLB’s worden geconfronteerd met complexere casussen waarbij langere hulptrajecten nodig zijn. Ze zien ook een zorgbarende stijgende trend in de cijfers van verontrustende (thuis)situaties.

Lees meer »

LIVE MAN CITY-BURNLEY (18u45). Kompany keert terug naar City, maar maakt zich geen illusies: “Zij willen de Champions League winnen, wij de Championship”

De Prins weer naar Manchester. Vincent Kompany trekt vandaag met Burnley in de kwartfinale van de FA Cup uitgerekend naar Manchester City. Kan Kompany voor sensatie zorgen tegen zijn ex-club of trekken De Bruyne en maats aan het langste eind? Op deze pagina zit u goed om al het nieuws rond de match en uiteraard ook bekerclash zelf op de

Lees meer »

LIVE. Proces Reuzegom: “Online vind je zijn foto, naam en adres. Hij kan er niet van vluchten”: advocaten van ‘Zaadje’ en ‘Janker’ vragen hof om begrip

Twee Reuzegommers hebben hun verdediging al kunnen voeren tijdens de zitting over de zaak Sanda Dia in het Antwerpse hof van beroep. Nog zesttien te gaan. Hoewel de volgorde van de pleidooien niet helemaal duidelijk is, is de kans groot dat vandaag de advocaten van praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’ aan de beurt komen.

Lees meer »

Elke dag 120 pruiken wassen en 650 kostuums besprenkelen met wodka: wij keken backstage bij nieuwe Studio 100-musical ‘Red Star Line’

Spektakel à la gevaarlijke stuntscènes op 6 meter hoogte, 650 kledingwissels en een schip van 38 meter lang. Op podium, want wat zich áchter de nieuwe Studio 100-musical Red Star Line afspeelt, krijgt het daglicht nooit te zien. Tot nu. Zondag gaat de spektakelmusical met een productiekost van 6,5 miljoen euro in première, wij gunnen u nu al een exclusieve

Lees meer »

Na zeven maanden weer duel Pogacar-Vingegaard: hoe Parijs-Nice in het teken staat van de revanche én (nu al) generale repetitie voor de Tour

‘Tadej Pogacar vs. Jonas Vingegaard: And The Battle Is Going Again’. 224 dagen na de Tour 2022 en 117 dagen vóór de editie 2023 wacht de twee tenoren vanaf zondag een kleine revanche/generale repetitie in de 81ste Parijs-Nice. Alhoewel: “De enige generale repetitie voor de Tour de France is de vorige Tour de France.” Hoe dan ook, spektakel verzekerd. En

Lees meer »

CD&V mikt met gemeenschapscongres op “zij die zich vergeten voelen”

CD&V wil opkomen voor "zij die zich vergeten voelen" in het landelijke Vlaanderen. Dat heeft de partij beslist op het gemeenschapscongres onder het motto "Respect". De partij scherpt er haar kernwaarden aan en lanceert nieuwe partijstandpunten. Zo wil ze dat basisdiensten beschikbaar blijven en komt ze op voor wie niet mee is met de digitalisering.

Lees meer »

Russische presentator merkt niet dat hij scherm aan het delen is: kijkers zien hoe hij screenshot maakt van vrouw met diep decolleté

Een presentator van een Russische staatszender heeft zichzelf te kijk gezet op live televisie. Sergei Karnaukhov merkte niet dat hij het scherm van zijn iPad aan het delen was met zijn kijkers tijdens een toespraak van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Daarop zag iedereen hoe hij een screenshot maakte van een jonge vrouw met een diep decolleté die in het

Lees meer »

Kiev woest om “gruwelijke video” van executie Oekraïense soldaat

Op sociale media circuleren beelden waarin te zien is hoe een Oekraïense soldaat wordt neergeschoten door Russische troepen. In het fragment is te zien hoe een vermoedelijk ongewapende man, die volgens Sky News een krijgsgevangene is, in een Oekraïens uniform een sigaret rookt en “Glory to Ukraine” roept. Vervolgens wordt hij neergeschoten.

Lees meer »

KIJK. Russische staatstelevisie richt pijlen op “onhygiënische Fransen”

De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste – berucht om haar dramatische claims – richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.

Lees meer »