Nieuwsfeed

Klasgenote die Luise (12) met messteken doodde nu zelf opgejaagd wild: “Haar moeder heeft haar nochtans de juiste waarden bijgebracht”

De twee jonge meisjes die in de Duitse gemeente Freudenberg hun klasgenote Luise (12) om het leven gebracht hebben, krijgen heel wat doodsbedreigingen. “Ze zijn zelf opgejaagd wild geworden”, stelt Josephine Ballon als experte in online haat. Een collega van de moeder van de 13-jarige hoofdverdachte snapt niet hoe het zo ver is kunnen komen. “Ik ken haar mama als een ruimdenkend iemand met veel vrienden. Ze heeft haar kinderen de juiste waarden bijgebracht”, klinkt het in de Duitse krant ‘Bild’.

Krantenkoppen in België

Nieuw klimaatrapport: “Aardopwarming boven 1,5 graad wordt steeds waarschijnlijker”

Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad uitkomt. Tot die conclusie komt het internationale panel van klimaatwetenschappers IPCC in een nieuw rapport. De wetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. Die worden ook

Lees meer »

Wereldwijd ruim 1.000 grote methaanlekken in 2022, Turkmenistan op kop met meeste en grootste lekken

Op ruim duizend plekken wereldwijd zijn vorig jaar grote hoeveelheden van het broeikasgas methaan de atmosfeer in gelekt. De Britse krant ‘The Guardian’ meldt dat op basis van satellietmetingen. Vooral op locaties waar olie en gas wordt gewonnen, lekte het krachtige broeikasgas weg. Het land waar veruit de meeste gebeurtenissen waren die leidden tot “superuitstoot” van methaan, was Turkmenistan met

Lees meer »

Vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op partner in Hoei

De onderzoeksrechter in Luik heeft zaterdag een 43-jarige vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op haar partner in Hoei. Na een ruzie stak ze de 50-jarige man meermaals met een mes, zo meldden verschillende Franstalige media. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis van Hoei overgebracht.

Lees meer »

Rusland verplaatst nog meer stokoud legermateriaal: “Alsof je een verzameling oldtimers voorbij ziet komen”

Rusland lijkt zo wanhopig op zoek naar extra militair materieel dat het nu zelfs museumstukken naar het front in Oekraïne stuurt. Dat zegt een correspondent van nieuwssite ‘The Kyiv Post’, die beelden deelde waarop te zien is hoe een colonne stokoude legervoertuigen zich in beweging heeft gezet. “Alsof je een verzameling oldtimers voorbij ziet komen”, aldus Jason Jay Smart.

Lees meer »

“Een simpele tandreiniging kost algauw 350 euro.” Wanneer is een huisdierverzekering financieel interessant?

De dierenartskosten zijn het voorbije jaar met 10 tot 20 procent gestegen, een trend die zich met de komst van buitenlandse dierenartsketens in ons land nog wel even zal doorzetten. Is het verstandig om je huisdier te laten verzekeren? Hoeveel kost dat? Betaal je meer voor een rasdier? En welke ziektes worden niet gedekt? Onze journalist zocht het uit, Testaankoop-woordvoerder

Lees meer »