Nieuwsfeed

Koningin Mathilde vliegt terug naar huis, kroonprinses Elisabeth blijft nog wat langer in Egypte

Kroonprinses Elisabeth (21) en koningin Mathilde hebben hun werkreis in Egypte afgesloten. Voor Mathilde is het back to business, maar prinses Elisabeth kan nog even genieten van Egypte.

Krantenkoppen in België

Het levende lijk van de Vlaamse regering

De regeling waarbij oud-parlementsvoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open VLD) een extra vergoeding ontvingen bovenop hun pensioen, blijft de gemoederen beroeren. En de Vlaamse regering blijft wanhopig op zoek naar een akkoord over stikstofreductie.

Lees meer »

Een miljoen met je pensioen, is dat realistisch? “Zo’n 90 procent van zijn vermogen heeft Buffett pas na zijn 65ste vergaard”

Heel wat mensen proberen een extra appeltje voor de dorst opzij te zetten voor hun pensioen. Maar hoe realistisch om – met behulp van de juiste belegmethodes – tegen je pensioen het geruststellende statuut van miljonair te bereiken? Onze geldexpert Pascal Paepen gelooft erin en legt uit hoeveel je op elke leeftijd daarvoor moet investeren en hoe je dat best

Lees meer »

Mensen met een handicap moeten tot twintig jaar wachten op zorgbudget

De wachttijd voor een zorgbudget voor mensen met een handicap kan tegenwoordig oplopen tot twintig jaar. Elk jaar zijn er steeds meer aanvragen voor dergelijke steun. Dat blijkt uit cijfers die PVDA opvroeg en Het Laatste Nieuws kon inkijken. Volgens Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) moet de regering het nodige budget vrijmaken. "Mensen met een beenbreuk laat je ook geen

Lees meer »

Rood weekend voor Delhaize: 170 miljoen omzetverlies, personeel zakt dinsdag af naar Zellik: “Er zijn collega’s die huilen, die er emotioneel doorzitten”

Ook dit weekend was de spanning te snijden bij Delhaize: zaterdag waren 113 van de eigen winkels gesloten, 15 waren open. Volgens VTM Nieuws verloor Delhaize al 170 miljoen euro omzet door de stakingen. Het personeel wordt opgeroepen op dinsdag 14 maart naar Zellik af te zakken, wanneer de vakbonden en de directie samenzitten. Of de winkels daarna weer openen,

Lees meer »

Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al

Lees meer »

Ook Brussels Parlement blokkeert TikTok

Wie op TikTok wil, zal dat voortaan niet meer kunnen in het Brussels Parlement. Dat heeft woensdag namelijk beslist om de toegang tot de app te blokkeren op alle door de diensten van het Parlement beheerde datanetwerken, met inbegrip van het wifinetwerk dat toegankelijk is voor bezoekers.

Lees meer »