Nieuwsfeed

Kraker tussen Man City en Bayern in kwartfinales Champions League, Courtois en Hazard tegen ex-club Chelsea

Manchester City-Bayern München en Real Madrid-Chelsea zijn de topaffiches in de kwartfinales van de Champions League. Dat is het resultaat van de loting in het Zwitserse Nyon. De andere twee kwartfinales gaan tussen Inter en Benfica en AC Milan en Napoli.

Krantenkoppen in België

“Mama, kijk… Dat ben ik!” Emily (8) uit Kessel-Lo herkent zichzelf in LEGO-figuurtje en is nu ambassadrice

“Kijk, mama: dat LEGO-figuurtje heeft ook witte vlekjes in haar gezicht, net als ik.” De 8-jarige Emily uit Kessel-Lo herkende zichzelf en haar huidaandoening (vitiligo) toen ze een maand geleden Jordin, een poppetje uit de nieuwe LEGO Friends reeks, op tv zag. Haar mama liet dit aan de speelgoedfabrikant weten en die promoveerde Emmy prompt tot één van zijn ‘ambassadors’.

Lees meer »

Gezonde mayonaise, bestaat dat? Diëtiste test 10 soorten en verrast met twee keer een 10/10: “Even gezond, maar de ene is wel de helft goedkoper”

Een goede klodder mayonaise kan niet ontbreken bij een portie krokant gebakken frietjes of bij een salade. Maar is die mayonaise altijd zo ongezond als we soms denken? “Het is in de eerste plaats een vettig product”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. “Maar dat betekent niet dat er geen goede varianten tussenzitten.” Ze proeft 10 mayonaises uit de supermarkt en zoekt

Lees meer »

JOUW MENING. Wat vind jij van een totaal alcoholverbod voor jonge bestuurders?

De Europese Unie wil een totaal alcoholverbod invoeren voor bestuurders die minder dan twee jaar hun rijbewijs hebben. De maatregel komt uit een maatregelenpakket van de Europese Commissie, die de verkeersveiligheid in heel de Unie wil verhogen. Jonge bestuurders zullen tijdens hun eerste twee jaar in het verkeer steeds 0,0 promille moeten optekenen. Vind jij dit een goed idee?

Lees meer »

2.400 jaar oud spoeltoilet in China ontdekt, mogelijk oudste ooit

Afgelopen zomer hebben archeologen in china overblijfsels van een 2.400 jaar oud toilet ontdekt, misschien wel het oudste ter wereld. Vorige week raakten meer details bekend over de vondst. In de afvoer zit een pijp die hoogstwaarschijnlijk leidde naar de buitenkant van een paleis. De onderzoekers noemen het dan ook een “luxe object” aangezien het enkel toegankelijk was voor hooggeplaatste

Lees meer »

ANALYSE. Nieuw pensioenplan van minister Lalieux (PS) voorspelt nu al het volgende politieke conflict

Tóch een pensioenbonus. Minder jaren werken voor een minimumpensioen. Eerder op vervroegd pensioen kunnen. De alweer herwerkte plannen van pensioenminister Karine Lalieux (PS) lijken nu al doodgeboren: België moet van Europa besparen op de kosten van de vergrijzing, maar dit voorstel haalt zelfs de lat van de EU niet. Een nieuwe politieke botsing tekent zich af, ditmaal in de federale

Lees meer »

‘De veehouderij ligt aan een Europees infuus’

Het stikstofakkoord verzekert de boer dat hij de komende maanden met zijn bedrijf verder kan, maar perspectief voor de toekomst biedt het niet. ‘Zonder een duidelijke langetermijnvisie van de overheid hebben de boeren geen zekerheid’, zegt bio-econome Tessa Avermaete.

Lees meer »