Nieuwsfeed

LIVE BREDENE KOKSIJDE CLASSIC. Trekt Tim Merlier opnieuw aan het langste eind?

Terwijl de ene helft van het peloton zich voorbereidt op het eerste Monument van het voorjaar, trekt de andere helft naar West-Vlaanderen voor de Bredene Koksijde Classic. Een nieuw kolfje naar de hand van Tim Merlier? Of gooien de Moeren roet in het eten?

Krantenkoppen in België

Ex-medewerkster van Antwerps parket die adressen van havenarbeiders doorspeelde aan drugsmilieu krijgt celstraf: “Ik heb hen in gevaar gebracht”

Duygu Ç. (28), een voormalig justitiemedewerkster die gevoelige informatie doorspeelde aan het drugsmilieu, is veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Zij zocht namen en adressen van havenarbeiders op in het rijksregister en speelde ze door aan haar neef, waarna de info in het drugsmilieu belandde. De neef Cenk T. kreeg 30 maanden cel, ook voor de

Lees meer »

Kamer erkent Holodomor als genocide

De plenaire Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de erkenning als genocide van de “Holodomor”, de hongersnood waarbij 90 jaar geleden miljoenen Oekraïners het leven lieten. Bijna alle partijen stemden voor, enkel PVDA onthield zich. De stemming werd bijgewoond door een vertegenwoordigster van de Oekraïense ambassade.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Guillaume (28) toont hoe hij 27-jarige Steven in zijn appartement doodstak tijdens verkeerd gelopen date

In de Joseph Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw heeft maandag de reconstructie plaatsgevonden van de moord op de 28-jarige Steven C. uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Het slachtoffer was in mei vorig jaar op bezoek in het appartement van de verdachte toen het ‘s nachts compleet verkeerd liep. Steven bloedde dood in de douche na een messteek in de hals terwijl de verdachte in paniek

Lees meer »

Honderdduizenden Britten leggen het werk neer voor hoger loon

In het Verenigd Koninkrijk hebben woensdag opnieuw honderdduizenden werknemers uit verschillende sectoren het werk neergelegd, om meer loon te eisen. Het zou gaan om een van de grootste stakingsacties sinds het begin van de sociale onrust vorig jaar, schrijven Britse media. Onder andere de metro van Londen ligt volledig stil. 

Lees meer »

Trump: “Alleen ik kan een derde wereldoorlog voorkomen”

Donald Trump is “de enige die de wereld kan redden van een derde wereldoorlog”. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president zaterdag gezegd, op de jaarlijkse conservatieve conventie die in voorsteden van Washington werd gehouden. Trump haalde ook uit naar de “oorlogszuchtige Democraten en imbeciele Republikeinen”. “We hadden een Republikeinse partij die geleid werd door monsters, neoconservatieven, globalisten, fanatieke aanhangers van

Lees meer »