Nieuwsfeed

LIVE. De zaak Sanda Dia: “Wally heeft nooit deelgenomen aan wreedheden, hij trok juist de grens”: advocaten van laatste vijf Reuzegommers komen aan het woord

Al 13 Reuzegommers hebben hun zegje kunnen doen in het Antwerpse hof van beroep: nog vijf te gaan. ‘Placebo’, ‘Paterberg’, ‘Rustdag’, ‘Ketter’ en ‘Wally’ moeten hun verdediging nog pleiten. Ondertussen is de planning duidelijk afgesproken en weten we dat de familie van Sanda Dia maandag nog het woord zal nemen. Meester Johan Platteau bijt vandaag de spits af voor zijn cliënt ‘Wally’. “Vandaag zweren de Reuzegommers de dood allemaal af, maar Wally deed dat al voor de feiten.”

Krantenkoppen in België

Webwinkel Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo’n 205 miljard euro.

Lees meer »

Tesla wil prijs voor elektrische wagens halveren

Tesla-topman Elon Musk gaat ervan uit dat elektrische wagens in de toekomst een heel stuk goedkoper zullen worden. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens de jaarlijkse ‘investor day’ van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens in Austin (Texas). Volgens Musk moet het mogelijk zijn om de kosten voor toekomstige voertuiggeneraties met de helft terug te dringen.

Lees meer »

Hoe scoren mobiele netwerken op de trein? En waar bevinden zich de ‘blinde vlekken’ in Vlaanderen?

Als je regelmatig met de trein reist en intussen mobiel internet gebruikt, dan weet je dat een betrouwbaar netwerk van groot belang is. Uit een recent rapport van het BIPT, de telecomregulator in ons land, blijkt dat de mobiele netwerken in België best wel goede prestaties leveren voor wie ‘spoort’. Toch zijn er verschillen, afhankelijk van je operator. Mijntelco.be overloopt

Lees meer »