Nieuwsfeed

LIVE. Kraker tussen Man City en Bayern in kwartfinales Champions League, straks gaan Union, Gent en Anderlecht in de trommel

De Champions League-loting zit erop, straks wordt in het Zwitserse Nyon nog geloot voor de kwart- en halve finales van de Europa League (13 uur) en de Conference League (14 uur). Union wacht wellicht een topaffiche, Anderlecht en AA Gent kunnen elkaar treffen. Mis in onderstaande liveblog niets van het gebeuren.

Krantenkoppen in België

OPROEP: Hoe heb jij je echtscheiding (financieel) geregeld?

Voor een nieuwe reeks zijn wij op zoek naar mensen die willen getuigen over hun echtscheiding. Hoe is de scheiding verlopen? Welke financiële knopen moesten er worden genomen? Welke beslissingen namen jij en je ex? Hoe zijn jullie daaruit gekomen? Een van onze geldexperts bekijkt nadien jouw verhaal en biedt de nodige inzichten.

Lees meer »

Vlaamse werkgelegenheidsgraad nadert de 80 procent

In het laatste kwartaal van 2022 was in Vlaanderen 77,2 procent van de 20- tot 64-jarigen aan het werk. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch bureau voor statistiek Statbel. Vlaanderen nadert zo het streefcijfer van een werkzaamheidsgraad van 80 procent in 2030.

Lees meer »

‘John Wick 4’ opent met beste cijfers van de reeks

Het vierde deel in de succesvolle filmreeks John Wick stevent af op een recordopening. ‘John Wick Chapter 4′ heeft op vrijdag in de Amerikaanse bioscopen al 30 miljoen dollar (27,8 miljoen euro) opgeleverd. Dat is volgens Amerikaanse media evenveel als het tweede deel in het hele openingsweekend opleverde.

Lees meer »

Man ontvoerd na drugsvondst aan kippenhok in Putte: 6 aanhoudingen

Naar aanleiding van een gijzeling in het drugsmilieu in Putte zijn zes mannen aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen. Het onderzoek startte na de gijzeling van een man aan een wei in Putte in oktober vorig jaar. Daar werd eerder een partij cocaïne gevonden aan een kippenhok. De speurders konden al snel de link leggen tussen de gijzeling en de

Lees meer »

Hoe Gents bedrijfje een muzikale revolutie ontketende: “Dankzij onze software kan je een wereldhit scoren zonder je slaapkamer uit te komen”

Wat de elektrische gitaar in de fifties betekende voor de rock-’n-roll, is Fruity Loops voor de hiphop en dance van de 21ste eeuw. Met dat razend populaire softwareprogramma bouwen toonaangevende muziekproducers beats, loops en melodieën om tot wereldhits. Het merendeel van de nummers in de Amerikaanse top 10 zou gewoonweg niet bestaan zonder Fruity Loops. En dus ook niet

Lees meer »

Hoe Delhaize ooit de eerste moderne supermarkt was: “De klanten bedienen zichzelf in de speciaal daartoe ingerichte rekken en het kasticket geeft de afrekening van de inkopen”

De geschiedenis lijkt zich ietwat cynisch te herhalen. Ooit maakten piepkleine kruideniertjes Delhaize groot. Vandaag, ruim 150 jaar later, ziet de warenhuisketen geen andere overlevingskans dan de 128 resterende winkels in eigen beheer te verkopen aan zelfstandige uitbaters. Portret van een pionier die in 1957 de eerste moderne supermarkt van Europa uitvond en de Belgen boodschappen leerde doen.

Lees meer »

Nederlanders trekken naar de stembus: haalt BoerBurgerBeweging slag binnen?

Vandaag/woensdag trekken onze noorderburen naar de stembus voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Ruim dertien miljoen kiesgerechtigden hebben nog tot 21.00 uur vanavond om hun voorkeur uit te brengen. Het blijft afwachten of de rechts-liberale VVD, de partij van premier Mark Rutte, haar hegemonie weet te behouden of zoals verwacht, in de klappen zal delen.

Lees meer »