Nieuwsfeed

LIVE MAN CITY-BURNLEY (za, 18u45). Kompany: “Manchester City wil de Champions League winnen, wij de Championship. Dat zegt genoeg”

De Prins weer naar Manchester. Vincent Kompany trekt met Burnley in de kwartfinale van de FA Cup uitgerekend naar Manchester City. Kan Kompany voor sensatie zorgen tegen zijn ex-club of trekken De Bruyne en maats aan het langste eind? Op deze pagina zit u goed voor de aanloop naar de match en uiteraard de bekerclash zelf.

Krantenkoppen in België

Europol waarschuwt voor misbruik van ChatGPT

De Europese politiediensten van Europol hebben maandag een waarschuwing gelanceerd voor mogelijk misbruik van chatrobots zoals ChatGPT. Criminelen zouden die kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld phishing, andere vormen van cybercriminaliteit of voor propaganda en desinformatie, klinkt het.

Lees meer »

De Gouden Formule 1-ploeg van onze redactie: “Verstappen is een no-brainer”, maar ook voor enkele jonkies én oude knarren is er plek

Zondag gaat in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Ook dit jaar kun je opnieuw deelnemen aan de Gouden Formule 1. Hou je van autosport? En ben je ervan overtuigd dat jij het beste raceteam kan samenstellen? Schrijf je dan nu in en maak kans op vele tientallen prachtige prijzen. De journalisten van onze sportredactie geven alvast hun prognose.

Lees meer »

“Het zijn allemaal leugens”: roepende vrouw verstoort bezoek Poetin aan Marioepol

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette Oekraïense Donbas-regio. In de zwaar beschadigde stad Marioepol had hij schijnbaar een gesprek met “dankbare inwoners”. Het Kremlin verspreidde een video daarrond. De propagandastunt wordt echter verstoord door een vrouw die nauwelijks hoorbaar op de achtergrond roept dat “het allemaal leugens zijn”. “Het is voor de show.”

Lees meer »

OPROEP. Stuur ons jouw sneeuwfoto’s -of filmpjes door

Het sneeuwt woensdagochtend in bijna heel Vlaanderen. Op sommige plaatsen gaat het om smeltende sneeuw, op andere wordt er geleidelijk aan een wit tapijtje zichtbaar. Sneeuwt het fel bij jou? Stuur ons dan je sneeuwfoto’s en/of -filmpjes door (met daarbij een vermelding van waar ze gemaakt zijn) door via oproep@nieuwsblad.be.

Lees meer »

België en Panama gaan meer informatie uitwisselen in strijd tegen drugssmokkel

België en Panama slaan de handen in elkaar in de strijd tegen de georganiseerde internationale drugshandel. Zo zal er op een gestructureerde manier informatie worden uitgewisseld om de pakkans te vergroten en wordt er ingezet op opleidingen die zeevarenden weerbaarder maken tegen drugstrafiek. Dat meldt minister van Justitie en Noordzee Vincent Van Quickenborne, die de voorbije dagen in Panama was

Lees meer »