Nieuwsfeed

LIVE. Protest in Frankrijk na verhoging pensioenleeftijd

De Franse regering zette donderdag het beruchte artikel 49.3 van de Franse Grondwet in, waarmee het de stemming van het parlement omzeilt en de pensioenhervormingsplannen van president Emmanuel Macron kan doorvoeren. De pensioenleeftijd wordt daarmee opgetrokken van 62 naar 64 jaar, het meest omstreden element van de hervormingen. De voorbije weken kwamen al honderdduizenden mensen op straat om hun onvrede te uiten. De angst is nu dat de politieke crisis vervelt tot een nieuwe sociale crisis. Volg de ontwikkelingen hier live.

Krantenkoppen in België

Delhaize Museumstraat blijft als een van de twee winkels in Vlaanderen gesloten: “Het is een uitputtingsslag geworden”

Aan Delhaize-winkel Hippodroom op het Antwerpse Zuid blokkeren winkelkarretjes de ingang van de winkel, en hangen er Delhaize-uniforms met quotes als “Te koop: meer dan 9.000 werknemers”. De Delhaize in de Museumstraat is één van de twee Delhaize-winkels in Vlaanderen die vandaag nog gesloten blijft, nadat de keten aankondigde winkels in eigen beheer over te laten aan zelfstandigen. “Het zou

Lees meer »

Colruyt tuimelt na 30 jaar uit de Bel20

De aandelen van het technologiebedrijf Barco en de halfgeleiderproducent Melexis worden vanaf maandag 20 maart opgenomen in de Bel20, de index van steraandelen van de beurs van Brussel. Dat heeft beursuitbater Euronext woensdag aangekondigd. Ze komen in de plaats van supermarktketen Colruyt – die na 30 jaar uit de index verdwijnt – en vastgoedinvesteerder VGP.

Lees meer »

Nieuw klimaatrapport: “Aardopwarming boven 1,5 graad wordt steeds waarschijnlijker”

Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad uitkomt. Tot die conclusie komt het internationale panel van klimaatwetenschappers IPCC in een nieuw rapport. De wetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. Die worden ook

Lees meer »

Stakingsacties bij distributiecentra Delhaize voorbij, maar dit weekend mogelijk minder verse producten in de rekken

De sociale onrust bij Delhaize sleept intussen al 15 dagen aan. Delhaize wil dat 128 winkels overgenomen worden door een zelfstandige uitbater. Sinds dat nieuws bekend raakte, zijn er allerlei vakbondsacties. De voorbije week legde ook het personeel in de distributiecentra in Zellik en Ninove tijdelijk het werk neer. Daardoor kon er geen verse voeding geleverd worden aan de winkels.

Lees meer »

Johan Bruyneel vindt dat Evenepoel “nog te veel op adrenaline koerst”: “Daardoor maakt hij fouten, en Roglic straft die af”

Na de Ronde van Catalonië twijfelt niemand er nog aan: de Giro wordt een duel tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Een duel tussen “twee compleet verschillende karakters”, zegt ex-ploegleider Johan Bruyneel in podcast ‘The Move’. “Als het bij Remco niet gaat zoals hij het wil, zal hij tonen dat hij niet blij is. Bij Roglic zie je dat nooit.

Lees meer »