Nieuwsfeed

Liveblog proces-Sanda Dia – Laatste Reuzegommers krijgen vandaag het woord

Op de vijfde dag van het proces over Sanda Dia, de student die eind 2018 overleed na een doop van studentenclub Reuzegom, komen vandaag opnieuw Reuzegommers en hun advocaten aan het woord. 13 van de 18 beklaagden konden de voorbije dagen hun zegje al doen, de laatste 5 krijgen vandaag die kans. Volg de pleidooien in deze liveblog.

Krantenkoppen in België

Deze brandweermannen vonden de vermiste Simone: “Het is een gelukkig toeval dat wij daar op dat moment aan het oefenen waren”

“Wij deden gewoon onze job”, klinkt het bescheiden bij brandweermannen Jozef en Jelle van brandweerzone Oost-Limburg. En toch zijn ze de helden van de dag: het duo vond de 80-jarige Simone Mariën, die al drie dagen spoorloos was, levend en wel terug tijdens een oefening op het militair domein van Helchteren. De ‘gelukkige vinders’ verklappen hoe dat in zijn werk

Lees meer »

#LikeMe-sterren Francisco Schuster en Lotte De Clerck schitteren binnenkort in de Vlaamse musicalversie van ‘Hairspray’

Vanaf maart 2024 haalt Deep Bridge opnieuw een hitmusical naar Vlaanderen. Deze keer is ‘Hairspray’ aan de beurt. De populaire Broadwayshow is na al die jaren relevanter dan ooit. Actuele thema’s als racisme en body shaming worden niet uit de weg gegaan. Veelbelovend dus, al zeker met de eerste twee namen van de cast. #LikeMe-sterren Francisco Schuster en Lotte De

Lees meer »

“Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

Een iftar of suikerfeest specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar

Lees meer »