Nieuwsfeed

Mare (12) slaapt zes maanden in boomhut om aandacht te vragen voor kinderreuma: “De actie moet niet te gemakkelijk worden”

Zaterdag is het Wereld Kinderreuma Dag. Om de ziekte in de kijker te zetten, zal Mare Van Hove (12) uit Munkzwalm een half jaar in een boomhut slapen. “Een tijdige diagnose kan heel wat leed voorkomen.”

Krantenkoppen in België

ANALYSE. Strijd tussen Poetin en Wagner-groep bereikt “kookpunt”: hoe zal dit eindigen?

De liefde tussen excentrieke Wagner-chef Jevgeni Prigozjin en Russisch president Vladmir Poetin is definitief bekoeld, dat zegt gerenommeerde Amerikaanse denktank ‘Institute for the Study of War’. Poetin is de kritiek en de arrogantie zat. Bovendien blijft de beloofde overwinning van Wagner in Bachmoet uit. Geruzie op hoog niveau of zit er een strategie achter? En wat betekent het voor de

Lees meer »

Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?

Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen om op bezoek te gaan bij de Chinese president Xi Jinping. De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week, Emmanuel Macron een week later. Hij laat zich vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de VS, een NAVO-bondgenoot, China als een economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom

Lees meer »

KIJK. “Als iemand mij het verschil tussen Napoleon en Lotto kan uitleggen, moet die dat doen”: Lefevere opnieuw scherp voor Lotto en verbod op gokreclame

Patrick Lefevere is allesbehalve tevreden met het verbod op gokreclame. Dat besluit treft zijn ploeg, maar zou het team van Lotto-Dstny niet treffen. Een beslissing die de CEO van Soudal-Quick.Step niet begrijpt. Voor de start van Gent-Wevelgem sprak Lefevere over de rol van Lotto en de impact op zijn team. “Het is een aanzienlijk bedrag dat ik niet kwijt wil

Lees meer »

De coviderfenis van Xi

05:00 Dit weekend komt het Volkscongres weer in vol ornaat samen alsof de pandemie geen sporen heeft nagelaten. Maar onder de luister schuilen een slabakkende economie en een pessimistisch Chinees gemoed na…

Lees meer »

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte over het Europese succes en het fenomeen Orban: “Gift is een speciale speler én dat moet hij blíjven tonen”

“Het was wonderbaarlijk.” Een dag na de triomf in Istanboel glunderde voorzitter Ivan De Witte nog steeds. ‘Zijn’ AA Gent pronkt in een een Europese kwartfinale – alsjeblieft. “Onze potentiële investeerders gebruikten superlatieven.” En wat betreft Orban? “Het is te vroeg om te spreken over een transfer naar een grote competitie.”

Lees meer »

Gary Lineker presenteert volgend weekend opnieuw “Match of the day”: “Blij dat we een oplossing hebben gevonden”

Gary Lineker zal volgend weekend het populaire voetbalprogramma "Match of the day" op de BBC opnieuw presenteren. Dat meldt de directeur-generaal van de Britse openbare omroep. Lineker verdween vorig weekend van het scherm na een omstreden tweet over het Britse migratiebeleid, maar die beslissing wakkerde het vuur alleen maar aan. De BBC kondigt aan dat ze haar richtlijnen rond sociale

Lees meer »

Zweden stap dichter bij NAVO-lidschap: parlement stemt alvast voor toetreding

Het Zweedse parlement heeft het licht al op groen gezet voor een NAVO-lidmaatschap van het land, dat gedurende decennia een zekere neutraliteit in acht heeft genomen. Een duidelijke meerderheid stemde woensdag in het parlement voor het lidmaatschap. Om toe te treden moeten twee wetten veranderd worden, maar slechts twee van de acht partijen in het parlement waren tegen de toetreding.

Lees meer »