Nieuwsfeed

Mare (12) slaapt zes maanden in boomhut om aandacht te vragen voor kinderreuma

Zaterdag is het Wereld Kinderreuma Dag. Om de ziekte in de kijker te zetten, zal Mare Van Hove (12) uit Munkzwalm in Oost-Vlaanderen een half jaar in een boomhut slapen. “Kinderreuma blijft een onderschatte aandoening”, melden ReumaNet en ORKA, de vereniging van Ouders van Reumakinderen en -Adolescenten.

Krantenkoppen in België

Oegandese president noemt homoseksualiteit “een afwijking”

De Oegandese president Yoweri Museveni heeft homoseksualiteit donderdag “een afwijking” genoemd en heeft ook opgeroepen tot een onderzoek naar homoseksualiteit. De uitspraak komt er op een moment dat de parlementsleden in het conservatieve Oost-Afrikaanse land zich voorbereiden op een stemming over een anti-LGBTQ-wet.

Lees meer »

Waarom ‘Tulpen uit Antwerpen’ flopt: “Wie zit er te wachten op onbekende Hollanders die Vlaamse klassiekers verkrachten?”

Bloemen verwelken… en tulpen uit Antwerpen vergaan blijkbaar nóg sneller. Het gelijknamige Play4-muziekprogramma weet weinig kijkers te boeien, Nederlandse co-producent RTL4 zendt het voorlopig zelfs níet uit. “Gooi het alsjeblieft gewoon in de prullenmand”, klinkt het bij onze noorderburen. ‘Dag Allemaal’ contacteerde enkele TV-kenners en vroeg naar hun mening en een verklaring voor het ondermaatse enthousiasme. “Over Kat Kerkhofs geen

Lees meer »

KIJK. Helmcamera filmt hoe Oekraïense soldaten op Russische linies afstormen en na vuurgevecht twee Russen gevangen nemen

Oekraïense soldaten hebben op berichtendienst Telegram beelden gedeeld waarop te zien is hoe ze vijandelijke linies bestormen en na een vuurgevecht twee Russische soldaten gevangen nemen. Het videomateriaal werden gemaakt met een camera die op de helm van één van de Oekraïense strijders was vastgemaakt, wat het gevoel geeft dat je zelf ook midden in de strijd zit.

Lees meer »

Waarom stikstofnorm minder strikt is in Duitsland: “Situatie en berekening nauwelijks te vergelijken”

Duitsland heeft minder strikte grenswaarden voor stikstof dan Nederland en Vlaanderen, dus doen we onszelf de stikstofcrisis aan. Dat was één van de standpunten van voedings- en landbouwwetenschapper Louise Fresco in "De afspraak" eerder deze week. Die normen verschillen inderdaad enorm, maar ze zijn niet zomaar te vergelijken. De situatie is er minder dringend, zegt professor Biodiversiteit en Milieu Tobias

Lees meer »

PORTRET. De ‘koningin van de boeren’ belooft de Nederlandse verkiezingen te winnen: “Drie dagen na de crematie van haar man was ze op een boerenprotest”

Nederland trekt vandaag naar de stembus en de gedoodverfde winnares is Caroline van der Plas (55), voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB). Ze trok met een tractor naar het Nederlandse parlement toen ze in 2021 verkozen werd. Ze werpt zich op als de beschermkoningin van de Nederlandse boeren en heeft een bloedhekel aan dierenactivisten. Wie is de vrouw die het Mark

Lees meer »