Nieuwsfeed

MEDIAWATCHERS. “Frank Deboosere heeft zijn hele carrière het weer voorspeld vanuit bureau zonder buitenramen”

Weerman Frank Deboosere gaat maandag, na 36 jaar dienst, met pensioen. Opvallend: hij voorspelt al sinds het begin van zijn carrière het weer vanuit een bureau zonder ramen. “Het hokje op de VRT waar de weerman zit, heeft enkel vier muren”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Volgens mij weten de VRT-bazen dat niet eens”. Luister hierboven naar de volledige aflevering van de podcast.

Krantenkoppen in België

Buurtbewoners tevreden over ‘vierkant groen’ in Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg

Uit een bevraging van de stad Gent blijkt dat fietsers en voetgangers het ‘vierkant groen’ aan een kruispunt in deelgemeente Sint-Amandsberg positief beoordelen. Het licht is er sinds vorige zomer tegelijk groen voor alle zwakke weggebruikers om ongevallen beter te vermijden. De wachttijden voor de auto’s zijn door de invoering met een halve minuut toegenomen. De bevraging is afgenomen bij

Lees meer »

Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.

Lees meer »

Roeselare-coach Steven Vanmedegael heeft op zijn 35ste afspraak met de geschiedenis: “Ja, ik ben hier een goede job aan het doen”

21 jaar – sinds de triomf in de Final 4 van de Top Teams Cup – heeft Roeselare moeten wachten op een nieuwe Europese bekerfinale. Vanavond, in de heenwedstrijd van de CEV Cup-eindstrijd tegen recordkampioen Modena uit Italië, wil Roeselare een eerste stap zetten richting Europees delirium. Coach Steven Vanmedegael – nog maar 36 jaar – heeft een aanzienlijk aandeel

Lees meer »

Ex-medewerkster van Antwerps parket die adressen van havenarbeiders doorspeelde aan drugsmilieu krijgt celstraf: “Ik heb hen in gevaar gebracht”

Duygu Ç. (28), een voormalig justitiemedewerkster die gevoelige informatie doorspeelde aan het drugsmilieu, is veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Zij zocht namen en adressen van havenarbeiders op in het rijksregister en speelde ze door aan haar neef, waarna de info in het drugsmilieu belandde. De neef Cenk T. kreeg 30 maanden cel, ook voor de

Lees meer »

Man moet ex 204.000 euro betalen voor 25 jaar huishoudelijk werk

Een rechtbank in Velez-Malaga heeft een zakenman veroordeeld tot het betalen van zo’n 204.000 euro aan zijn ex-vrouw. Die overwinning deelt de vrouw, genaamd Ivana Moral (48), in de hoop andere vrouwen te inspireren. Ze stond tijdens hun huwelijk steeds in voor het huishouden en de zorg voor hun twee dochters en dreigde na de scheiding met niets achter te

Lees meer »

Waarom je tas koffie ‘s ochtends je ook slaperig kan maken

Koffie staat algemeen bekend als hét middel om je ‘s ochtends een serieuze energieboost te geven. Heel wat mensen hebben daarentegen ook het gevoel dat het drankje overdag voor een dip kan zorgen. Hoe kan dat? En wat kan je doen om het te voorkomen? Neuroloog Annick Verstappen van GZA Ziekenhuizen legt uit.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Een stiekem overleg, een akkoordje tussen oud-partijgenoten en een minister die zijn sjaal aantrekt en vertrekt: dit was het stikstofweekend van Jan Jambon (N-VA). “We kunnen CD&V er toch uit duwen?”

Het begon vrijdag, met 2.800 boze boren met hun tractor in Brussel. Het eindigde zondagnacht, met Hilde Crevits die zich openlijk afvroeg of er voor CD&V nog plaats was in de Vlaamse regering. “Dat ze het dan zeggen als ze ons eruit willen”, zei ze kort voor middernacht. Toen al was duidelijk dat minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn stikstofakkoord niet

Lees meer »

PORTRET. Hij maakte van een zieltogend pretpark het Disneyland aan de Noordzee. Maar toen kwamen de beschuldigingen: wie is Steve Van de Kerkhof, ex-CEO van Plopsa?

Hij imiteerde ooit Gert Verhulst en werkte als jonge bedrijfsrevisor bij de buren van Studio 100. Hij leerde leiding geven als scheidsrechter, maar zag zijn toekomst eerder in de pretparkenbranche dan op het voetbalveld. Daarna maakte hij van Plopsa De Panne een Disneyland aan de Noordzee. En toen kwamen de beschuldigingen over een verziekte werksfeer, pesterijen en vernederingen. Maar wie

Lees meer »