Nieuwsfeed

“Mijn manege werd plots een slagveld”: boer Raphaël reageert op moeilijke situatie in ‘Boer zkt vrouw’

Drama op de boerderij van Raphaël (26) in ‘Boer zkt vrouw’. Nu de boer een voorkeur lijkt te hebben, hebben twee dames besloten hun koffers te pakken. De situatie was zo ongemakkelijk dat presentatrice Dina Tersago zelfs moest tussenkomen. In TV Familie reageert boer Raphaël op de spanningen.

Krantenkoppen in België

Blokkade van Delhaize-depot in Drogenbos opgeheven

De blokkade van het depot van Delhome in Drogenbos, dat instaat voor de thuisleveringen van Delhaize, is rond 13 uur zaterdagmiddag opgeheven. Dat meldt vakbondssecretaris Myriam Djegham (CNE) aan Belga. Het gemeenschappelijk vakbondsfront voerde er sinds zaterdagochtend 5 uur actie tegen de toenemende werkdruk.

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. Michel Wuyts: “Het enige wat de CEO van de VRT doet als het over 65-plussers gaat is zuchten”

Volgende maandag presenteert weerman Frank Deboosere z’n laatste weerbericht op de VRT. Een einde van een tijdperk, vijf maanden eerder dan voorzien. Het overkwam ook wieleranalist Michel Wuyts, die in 2021 verplicht op pensioen moest bij VRT. “Het is een gevoel dat je niet kan verdringen”, vertelt Wuyts in de podcast ‘De Mediawatchers’. Hij wijst vooral naar Frederik Delaplace, CEO

Lees meer »

Opnieuw protesten in Israël tegen justitiehervorming

In Israël wordt opnieuw geprotesteerd tegen de geplande hervormingen van justitie. Een groep reservisten en soldaten heeft woensdagmorgen tijdelijk de centrale verbindingsweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem geblokkeerd, zo meldt de krant Haaretz. In het hele land zijn protestacties en betogingen gepland. De commissie Justitie in het parlement zal woensdag stemmen over een deel van de controversiële plannen.

Lees meer »

De pijnlijke gelijkenis tussen de loopgravenoorlog in Oekraïne en WOI: “Als je de beelden in zwart-wit zet, kunnen ze uit ’14-’18 komen”

De oorlog in Oekraïne gaat onverminderd door. De ogen zijn de laatste weken gericht op het strijdtoneel in Bachmoet, maar het evolueert daar niet snel. Stapsgewijs wordt er elke week een paar meter terrein veroverd of heroverd en in de tussentijd moeten soldaten schuilen in de loopgraven. En in die loopgraven zien analisten een parallel met de Eerste Wereldoorlog, maar

Lees meer »

Syriër die in ons land asiel kreeg, blijkt oorlogsmisdadiger

Een 38-jarige Syriër, die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn thuisland ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt het federaal parket. De man wordt vervolgd voor oorlogsmisdaden die hij in Syrië zou hebben gepleegd.

Lees meer »

Inflatie en hoge grondstofprijzen doen Oosterweelwerken nu al één miljard euro duurder uitvallen: “Riant, maar investeringen blijven noodzakelijk”

Met de Oosterweelverbinding in Antwerpen wordt het grootste bouwproject ooit in ons land gerealiseerd. En daar hangt natuurlijk ook een (fors) prijskaartje aan vast. Bouwheer Lantis verwachtte dat de werken ongeveer 4,5 miljard euro zouden kosten. Maar door inflatie en prijsstijgingen bedraagt de totaalkost nu al 5,4 miljard euro, zo blijkt.

Lees meer »

“Onderhoud van je auto stel je best niet uit”: de beste manieren om geld te besparen bij garages (en de valkuilen te vermijden)

Dat zowat alles in recordtempo duurder is geworden, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Ook het onderhoud van je auto is een vervelende terugkomende uitgave die – afhankelijk van de kilometerstand en het automerk – soms fors kan oplopen. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn tipt vier dingen die je kan doen om te besparen én wat de addertjes zijn.

Lees meer »