Nieuwsfeed

N-VA en Vlaams Belang boycotten plenaire vergadering Senaat

De zetels van de N-VA- en Vlaams Belang-fractie in de Senaat blijven vrijdag leeg. Op de agenda staat de bespreking van een resolutie over deepfake, een onderwerp dat voor beide partijen niet tot de bevoegdheden van de Senaat behoort.

Krantenkoppen in België

Na meer dan 50 jaar sluit Jean-Pierre zijn bekende frituur: “Op zondag konden ze frietjes steken tot 6 uur ’s ochtends”

Frituren Swa en Swabo zijn in Leopoldsburg horecabegrippen die door de familie Bogaerts gedurende meer dan 50 jaar gerund werden. Jean-Pierre (65) en Nicole (59), die destijds aan het station het werk van vader Swa overnamen, hebben nu beslist om te stoppen met hun huidige frituur Swabo. “Op zondagmorgen konden ze bij ons tot 6 uur ’s ochtends een frietje komen steken.”

Lees meer »

Biden wil belastingen voor superrijken en bedrijven optrekken

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag zijn ontwerpbegroting voorgesteld. Biden wil onder meer superrijken en bedrijven zwaarder belasten. “Geen enkele miljardair zou minder belastingen moeten betalen dan iemand die werkt als leraar of brandweerman”, kondigde de Amerikaanse president aan tijdens een toespraak in Philadelphia. “We moeten de rijksten en de grootste bedrijven vragen hun deel te betalen.”

Lees meer »

Gosselies mon amour

18:06 Terwijl Wall Street zich schrap zet voor de cijfers per 31 maart maakt de meest geruisloze vastgoedbeheerder van de Brusselse beurs zich klaar om de cijfers per 31 december vrij te geven.

Lees meer »

Griekse premier kondigt verkiezingen aan in mei na dodelijke treinramp eind vorige maand

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft aangekondigd dat in mei algemene verkiezingen worden gehouden in zijn land. Veel betogers vragen daar al weken naar na de dodelijke treinramp van vorige maand. Ze vinden dat de regering jarenlang te weinig heeft geïnvesteerd in de spoorwegen. Volgens Griekse media wilde de regering oorspronkelijk in april verkiezingen uitschrijven, maar door de treinramp en

Lees meer »

Federale regering sluit akkoord over aanpak opvangcrisis: “Belangrijke stap naar gecontroleerd en rechtvaardig migratiebeleid”

De federale regering heeft een akkoord over de aanpak van de asielcrisis in ons land. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) op Twitter en wordt bevestigd door het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD). Sinds ongeveer half zeven gisteravond zat het kernkabinet bijeen om een oplossing te vinden voor het tekort aan opvangplaatsen

Lees meer »

Gent kan 50-tal extra asielzoekers opnemen, geen tweede asielponton

De stad Gent zal geen bijkomend asielponton voorzien in de haven. Er komt mogelijk wel een lichte uitbreiding van de bestaande Reno-boot én het lokaal opvanginitiatief in de stad, samen goed voor een 50-tal extra plaatsen voor asielzoekers. De federale regering is op zoek naar extra opvang om de aanhoudende asielcrisis op te vangen en keek onder meer naar de

Lees meer »