Nieuwsfeed

Na 23 jaar verhuist Herman Brusselmans van zijn loft naar een huis met een tuintje: “Beetje tegen mijn zin”

Er is overduidelijk een nieuw hoofdstuk aangebroken in het leven van Herman Brusselmans (65). Eind februari is de auteur voor het eerst papa geworden van een zoontje. Volgende week verhuist Brusselmans dan weer – na 23 jaar in z’n loft in het Gentse Oudburg gewoond te hebben – naar een groter huis met drie verdiepingen én ook een tuintje. “Mijn duizenden boeken heb ik al ingepakt.”

Krantenkoppen in België

Twintiger die als ‘Eveline’ naaktfoto’s van BV’s ontfutselde is na drieënhalve maand weer vrij

‘Eveline’ is opnieuw op vrijersvoeten. De Gentse G.R. (29) verliet de gevangenis met kap en mondmasker op om zijn gezicht zoveel als mogelijk af te schermen van pottenkijkers. De twintiger ontfutselde van tientallen mannen, onder wie BV’s, naaktfoto’s via sociale media. En zelfs toen hij vrij was onder voorwaarden bleek de drang te groot waardoor hij prompt terug de gevangenis

Lees meer »

“Het vraagt tijd om een nieuw evenwicht te vinden”: na vier maanden in Zuid-Afrika wil titelverdedigster Nafi Thiam zich vooral ‘testen’ op EK indoor

Nafi Thiam die niet praat over titels, medailles of records: dat voelt rààr aan, zeker voor een atlete die vrijdag aan het EK indoor begint als titelverdedigster in de vijfkamp. Maar de wereld is sterk veranderd voor de 28-jarige Naamse en dat leidt tot vraagtekens. “Het is niet omdat ik geen honderd procent ben dat ik me ga verstoppen.”

Lees meer »

S&P bevestigt AA-rating België

Door een “veerkrachtige economie” en een “sterke arbeidsmarkt” zijn de risico’s voor de Belgische overheidsfinanciën beperkt. Dat zegt het Amerikaanse ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) vrijdag. Het bevestigde zijn inschatting van de kredietwaardigheid van België op ‘AA’.

Lees meer »

VS stoppen met delen van nucleaire gegevens met Rusland

De Verenigde Staten delen niet langer gedetailleerde gegevens over hun kernwapenarsenaal met Rusland. Dat bevestigt de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad John Kirby dinsdag. De Russische president Vladimir Poetin had eerder het laatste belangrijke ontwapeningsverdrag tussen beide landen opgeschort.

Lees meer »

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck krijgt giftige reacties: “Na mijn eerste aflevering heb ik keihard geweend”

“Die bitse reacties nadat ik de eerste keer te zien was in ‘Thuis’… Ik heb toen keihard geweend.” Lynn Van den Broeck (30) leerde bij haar soapdebuut vier jaar geleden meteen de keerzijde van de BV-medaille kennen. Ook samenwerken met haar grote liefde Mathias Vergels (30) gaat soms gepaard met heftige emoties. In een interview met ‘Dag Allemaal’ vertelt ze

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Totaal onverwacht bekent Musawi (24) na 4,5 jaar tóch dubbele moord: “Ik heb gezwegen uit schaamte voor m’n moeder”

“Ik kan het niet meer. Alles wat ze zeggen, heb ik gedaan.” Met die woorden heeft Mohammad Musawi (24) na 4,5 jaar de moorden op Youlia (19) en Nessar (18) toegegeven. Dat deed hij met gebogen schouders, en tranen met tuiten wenend. “Ik kan het mezelf nooit vergeven”, zei de beschuldigde plots, net voor de procureur-generaal het woord zou nemen.

Lees meer »

Twintig jaar geleden vielen VS en Groot-Brittannië Irak binnen

Op 20 maart 2003 vallen de VS en Groot-Brittannië Irak binnen om het regime van Saddam Hoessein omver te werpen. De invasie kadert in de ‘Global War on Terror’, de Amerikaans militaire campagne die toenmalig Amerikaans president George W. Bush had gelanceerd na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center in New York en het

Lees meer »