Nieuwsfeed

Na maanden staken eindelijk akkoord voor loon Britse NHS

De vakbonden van de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk hebben een historische overwinning behaald nadat een nieuw loonvoorstel werd gedaan om een einde te maken aan de stakingen.

Krantenkoppen in België

Zowat 12.000 Grieken uiten hun woede over treinramp

Aan het Griekse parlement in Athene verzamelden zowat 12.000 mensen om hun ongenoegen te uiten over de spoorramp van enkele dagen geleden. “De zucht naar winst en het gebrek aan maatregelen om passagiers te beschermen hebben geleid tot de ergste treinramp in ons land”, zegt een vakbondsman die zich aansloot bij de optocht.

Lees meer »

Alleenstaande mama Ine (36) vond na jaren zoeken eindelijk een huis: “Maar met een aflossing van 812 euro is sparen voor opfriswerken niet evident”

Een huis of appartement kopen is gezien de huidige prijzen sowieso niet evident. Maar voor het groeiende aantal singles, is het bijna onbegonnen werk. Banken doen vaak moeilijk over een lening en de aflossing ervan weegt fors op het budget. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat langs bij alleenstaanden die de stap toch hebben gezet. Deze week: Ine speurde na haar

Lees meer »

Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan – voorlopig)

Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot

Lees meer »

Kunnen we weer onderhandelen over de vraagprijs van een woning? “Met deze drie argumenten haal je de prijs gemiddeld 15 % naar beneden”

Makelaars en particulieren verkopen minder huizen dan vorig jaar. Dat zorgt ervoor dat kopers weer kunnen onderhandelen over de prijs van een woning. Bij welke woningen kan je onder de vraagprijs bieden? Hoeveel mag je onder de vraagprijs gaan? En welke argumenten kan je daarvoor aanhalen? Makelaar Bea Vandendael en notaris Bart van Opstal vertellen hoe je zo’n onderhandeling best

Lees meer »

LIVE. Mis niets van de eerste selectie van bondscoach Tedesco, Degryse en De Bilde bespreken achteraf zijn keuzes – 700 Belgische fans in Zweden

Om 12u maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn er niet meer bij. Welke keuzes maakt Tedesco? En welke opvallende namen ontbreken? Mis in onderstaande liveblog niets van het gebeuren.

Lees meer »

STREAMINGTIP. ‘True Crime Belgium: Rijk, Dood & Opgelicht’

Geen genre dat de laatste jaren zo populair is als true crime. Dat is ook Streamz niet ontgaan. Zij brengen in ‘True Crime Belgium’ – waarin de meest schokkende en spraakmakende misdaden van ons land worden belicht – nu het relaas van oplichter Christian Fobe, die twee van z’n slachtoffers van het leven beroofd.

Lees meer »

Landbouwer (44) die zijn beide dochtertjes verstikte, staat binnenkort terecht voor slagen aan ex en verkrachting: “Na die feiten kwam hij in negatieve spiraal terecht”

Chris Vanhaverbeke, de Waardamse landbouwer die in de cel zit voor de moord op zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5), moet op 13 maart voor de correctionele rechtbank verschijnen. Nog niet voor de moorden, maar voor partnergeweld. De veertiger gaf zijn vrouw in augustus vorig jaar een harde oorveeg en zou haar ook verkracht hebben. “Daarna kwam hij in

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Twee ‘behulpzame burgers’ overmeesteren mogelijke bommenlegger in Antwerpen, maar worden zelf opgepakt

Twee ‘behulpzame burgers’ hebben afgelopen nacht een mogelijke nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout. De twee mannen zagen een verdachte man ‘toevallig’ passeren en verwittigden de politie. Drie Nederlanders die mogelijk een bomaanslag probeerden te plegen, werden opgepakt. Maar later ook de behulpzame burgers zelf. De twee zijn familie van een jongeman die vorige week betrokken was bij een steekpartij in

Lees meer »

Tweede warmste winter ooit in Europa

De winter van 2022-2023 was de op een na warmste ooit voor Europa, met hoge gemiddelde temperaturen in Oost-Europa en delen van Noordoost-Europa. Dat heeft het Europese aardobservatieprogramma Copernicus gemeld. Daarnaast blijkt nog dat de omvang van het zee-ijs in het zuidpoolgebied in februari kleiner dan ooit was.

Lees meer »

Het brein van Man United-coach Erik ten Hag brengt ook Jumbo-Visma in beweging: “Nemen beslissingen die voorheen niet werden genomen”

Bij Jumbo-Visma lenen ze het brein van Erik Ten Hag (53) wel eens. De wielerploeg steekt niet weg dat de coach van Manchester United een inspirator is. Een ‘tekentafeltrainer’ die weet wat winnen is, maar ook hoe een team Cristiano Ronaldo of Tadej Pogacar kan neutraliseren. De winnaars van afgelopen weekend maken mekaar sterker – United won zijn eerste prijs

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Zanger Gordon (54) woont op de 7de verdieping in een luxueus penthouse mét privélift: “Het uitzicht is fantastisch”

We kennen Gordon Heuckeroth (54) vooral als zanger, presentator en jurylid uit ‘K2 zoekt K3′, maar de Bekende Nederlander gooide het roer om en is nu ook als interieurontwerper aan de slag. Zijn Amsterdamse penthouse met 4 slaapkamers en riant terras kan alvast tellen als visitekaartje: “Toen ik het kocht, was het nog niet afgewerkt. Maar ik zag onmiddellijk het

Lees meer »