Nieuwsfeed

Nieuwe Nederlandse partij BoerBurgerBeweging grootste in elke provincie

In Nederland is de nieuwe partij BoerBurgerBeweging (BBB) in iedere provincie de grootste partij geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij was in sommige provincies zoals Drenthe en Overijssel met afstand de grootste. In onder meer Utrecht en Noord-Holland won ze het nipt van GroenLinks en de VVD.

Krantenkoppen in België

Boris Johnson moet zich straks verantwoorden voor illegale coronafeestjes: “Kan het einde zijn van zijn carrière”

De voormalige Britse premier Boris Johnson verschijnt straks voor een parlementaire onderzoekscommissie. Daar moet hij zich verdedigen in een vier uur durend vragenvuur over zijn misleiding tijdens het "Partygate"-schandaal, waarbij hij beweerde dat hij geen regels had overtreden tijdens de coronafeestjes in zijn ambtswoning. "Dit kan het einde zijn van een van de meest spraakmakende en dramatische politieke carrières in

Lees meer »

Reddingsmissie voor behoud van ‘s werelds grootste kikker

De goliathkikker, die zijn naam eer aan doet met zijn 3,3 kilo en lichaamslengte van zo’n 34 centimeter (exclusief de poten), is de grootste kikkersoort op aarde. De reuzenkikker, ter grootte van een kat, beschikt jammer genoeg over een plaatsje op de lijst met bedreigde diersoorten. Een lokale natuurbeschermer zette daarom een speciaal project op om te vechten voor de

Lees meer »

Gemobiliseerde Russen komen in opstand tegen commandant: “Vecht zelf! We vertrekken wel te voet of met een taxi”

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van gemobiliseerde Russen die in opstand komen tegen hun bevelhebber. Deze keer gaat het om militairen van het 1004de regiment van Kaliningrad, de meest westelijke grote stad van Rusland, tussen Polen en Litouwen. Ze zeggen dat ze het niet meer pikken hoe ze behandeld worden door de milities van de zelfverklaarde Volksrepublieken Donetsk en Loehansk,

Lees meer »

Eenmalige uitgave Joepie al meer dan 30.000 verkocht

De eenmalige terugkeer van het populaire jongerenmagazine Joepie is een groot succes. Op een week tijd zijn al meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De speciale Joepie is een initiatief van HLN ten voordele van de 200 jongerenorganisaties die verbonden zijn met JEZ! Het magazine, met Pommelien Thijs op de cover, is nog tot eind maart te koop

Lees meer »

Hoe goed is jouw Antwerps? Doe de test!

Elke regio, elke stad, elk dorp heeft een dialect. Woorden voor alledaagse voorwerpen of veelgebruikte uitdrukkingen klinken vaak helemaal anders in een andere streek. Hoe goed ken jij het dialect van jouw regio? Tijd voor een testje!

Lees meer »

Plots geen stroom meer door fout doorgegeven EAN-code: “Wie gaat betalen voor de pizza’s die ik heb moeten weggooien?”

Een gezin uit Herenthout heeft deze week een tijdje zonder elektriciteit gezeten omdat door een vergissing hun leveringscontract voor energie door een derde partij uit Merksem was stopgezet. “Omdat ik onder meer producten uit een koeling heb moeten weggooien, lijkt schadevergoeding op zijn plaats”, zegt de benadeelde Bart Lodewijckx, die een pizzakraam uitbaat. Of die er komt en wie

Lees meer »

“Een simpele tandreiniging kost algauw 350 euro.” Wanneer is een huisdierverzekering financieel interessant?

De dierenartskosten zijn het voorbije jaar met 10 tot 20 procent gestegen, een trend die zich met de komst van buitenlandse dierenartsketens in ons land nog wel even zal doorzetten. Is het verstandig om je huisdier te laten verzekeren? Hoeveel kost dat? Betaal je meer voor een rasdier? En welke ziektes worden niet gedekt? Onze journalist zocht het uit, Testaankoop-woordvoerder

Lees meer »

Zelenski ontslaat plots topcommandant, militair expert Roger Housen: “De verliezen bij Oekraïne bleven hier onder de radar, maar…”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft Eduard Moskaljov, een hooggeplaatste legercommandant in de Donbas-regio, de laan uitgestuurd. Een reden gaf hij niet, maar volgens militair expert Roger Housen zou de visie van de commandant, die al bijna een jaar de functie bekleedt, niet meer overeenkomen met die van Zelenski en het Pentagon. “De verliezen langs Oekraïense kant bleven hier onder

Lees meer »

Union speelt in Europa League wéér tegen Union Berlin, ook stevige tegenstanders voor Anderlecht en AA Gent in Conference League

Union, Anderlecht en AA Gent kennen hun volgende tegenstanders in de Europa. Voor Union worden de 1/8ste finales van de Europa League een weerzien met Union Berlin, ook al tegenstander van de Brusselaars in de groepsfase. Anderlecht krijgt als volgende tegenstander in de Conference League het Spaanse Villarreal voorgeschoteld en AA Gent mag zich meten met het Turkse Basaksehir.

Lees meer »

Biden wil strengere regels voor banken na problemen met Silicon Valley Bank

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag tijdens een speech benadrukt dat de Amerikanen erop mogen vertrouwen dat het bankensysteem in de VS veilig is. Hij gaat het Congres en de regulatoren wel vragen om de regels voor de banken te verstrengen, nu twee kleinere banken over de kop gegaan zijn. Het nieuws stuurde maandag de aandelenbeurzen flink lager. Beleggers

Lees meer »