Nieuwsfeed

Nieuwe tool om prestaties scholen te vergelijken lokt gemengde reacties uit: “Transparantie is goed, maar cijfers zeggen niet alles”

De krant Het Nieuwsblad heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee ouders de prestaties van scholen kunnen vergelijken en dat is een primeur. De onderwijskoepels zijn tevreden met de transparantie, maar experts waarschuwen er wel voor dat ouders niet alleen op de tool mogen afgaan om hun keuze te maken.

Krantenkoppen in België

Beveiliging van Peter R. de Vries was niet aangepast, blijkt uit rapport

De beveiliging van de vermoorde Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries was niet aangepast, hoewel daar wel aanleiding toe was. De politie en het Openbaar Ministerie in Nederland hebben ook veel signalen gemist voorafgaand aan de moorden op advocaat Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B., die eveneens betrokken waren bij het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Dat concludeert de

Lees meer »

Hoe kon Roglic met ongeschoren benen iedereen naar huis fietsen? “Het is spuwen in het gezicht van de concurrentie”

Het peloton van de Italiaanse rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico lachte zich de afgelopen dagen een breuk met Primoz Roglic. De ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma had zijn benen niet geschoren, als enige, en dat vonden zijn collega’s hilarisch. En ook wel wat onverstandig, want iedereen in dat wereldje wéét dat gladde benen sneller zijn. Helaas, ze dwalen, zegt professor aerodynamica

Lees meer »

‘Sushiterreur’ in Japan: drie arrestaties nadat klanten voor de grap voedsel op lopende band met speeksel besmeuren

Een ‘grap’ die enkele Japanse jongeren uithaalden in een sushirestaurant is uit de hand gelopen. Op een video is te zien hoe een jonge klant voedsel dat via een lopende band passeert, besmeurt met zijn speeksel. De choquerende beelden gingen viraal en inspireerden andere onhygiënische grappenmakers. Er zijn inmiddels drie aanhoudingen gebeurd in wat online de hashtag ‘sushiterreur’ meekreeg.

Lees meer »

Landbouwer (44) die zijn beide dochtertjes verstikte, staat binnenkort terecht voor slagen aan ex en verkrachting: “Na die feiten kwam hij in negatieve spiraal terecht”

Chris Vanhaverbeke, de Waardamse landbouwer die in de cel zit voor de moord op zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5), moet op 13 maart voor de correctionele rechtbank verschijnen. Nog niet voor de moorden, maar voor partnergeweld. De veertiger gaf zijn vrouw in augustus vorig jaar een harde oorveeg en zou haar ook verkracht hebben. “Daarna kwam hij in

Lees meer »

Belg bijna zo gelukkig als voor corona

De Belg is bijna zo gelukkig als vóór corona. Dat moet blijken uit het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent in samenwerking met verzekeraar NN. Een bevraging van 1.709 respondenten eind 2022 dicht de gemiddelde Belg een ‘gelukscore’ toe van 6.6 op 10. Dat cijfer zakte tijdens de coronacrisis in het midden van de tweede golf nog naar een dieptepunt van 6.2.

Lees meer »

Kinderen onderzoeken en verzorgen zieke teddybeer in UZ Leuven

In het Universitair Ziekenhuis in Leuven kunnen kinderen dit weekend terecht met hun zieke teddybeer. Samen met studenten geneeskunde, psychologie en tandheelkunde onderzoeken en verzorgen ze er hun teddybeer. Doel van het project "Teddy Bear Hospital" is kinderen in contact brengen met de medische wereld en zo ook hun eventuele angsten voor dokters te overwinnen.

Lees meer »

“Iedereen heeft z’n agenda omgegooid”: 35 artiesten zingen mee op benefietsingle voor slachtoffers aardbeving

Een nieuwe benefietsingle. Morgenochtend gelijktijdig op alle radio’s. Gedragen door 35 Vlaamse artiesten en alle zenders. Exact 33 jaar na het onsterfelijke ‘Samen Leven’ weerklinkt vrijdag ‘People help the people’. Het Vlaamse antwoord op ‘Band Aid’ en ‘Heal The World’. Een song ten voordele van de slachtoffers in Syrië en Turkije. Maar vooral een lied waarin voor het eerst weer

Lees meer »

Bewoners van geviseerd huis over mogelijke link met ontvoering in drugsmilieu: “Wij kennen helemaal geen Smiley”

De bewoners van het huis in Mechelen, waar maandagochtend enkele explosieven tot ontploffing werden gebracht, ontkennen met klem dat ze iemand kennen die luistert naar de bijnaam ‘Smiley’. Smiley zou een van de mannen zijn die een grote partij cocaïne heeft gestolen in de Waaslandhaven. Volgens verschillende bronnen zou de man regelmatig optrekken met iemand van de Mechelse familie B..

Lees meer »

Opnieuw grote betoging in Athene na treinramp

In de Griekse hoofdstad Athene hebben opnieuw enkele duizenden manifestanten betoogd na de treinramp van twee weken geleden waarbij 57 doden vielen. De betogers willen dat grondig uitgeklaard wordt hoe de ramp kon gebeuren. “Deze misdaden worden niet in de doofpot gestoken!”, klonk het bij een vakbond die de betoging mee organiseerde.

Lees meer »

“Ik ken profvoetballers die in de kast zitten. Ze durven er echt niet uit”: op bezoek bij de Pink Devils, de enige homovoetbalploeg in België

De nieuwe campagne van de voetbalbond tegen discriminatie is confronterend. Dat homofobie een probleem is, zullen de Pink Devils als enige homoploeg van België niet ontkennen. Maar wie hen hoort vertellen, ziet een straaltje zon tussen de dikke regendruppels door. U weet wat dat oplevert: een regenboog. “Wij zien mekaar gewoon graag.”

Lees meer »