Nieuwsfeed

Nog nooit zoveel studenten in hoger onderwijs, maar slechts drie op tien halen diploma op tijd

De slaagpercentages van jongeren in het hoger onderwijs kunnen sterk verschillen naargelang de school waar ze hun middelbaar diploma haalden. Algemeen behaalt amper 30?procent van de studenten zijn bachelordiploma binnen de bedoelde studieduur.

Krantenkoppen in België

“Investeer je 50.000 euro meer in jullie woning dan je partner? Vraag die terug als jullie uit elkaar gaan”: 5 gouden tips van notarissen om miserie te besparen

Net zoals je geregeld naar de huisarts gaat, kun je best ook een check-up door de notaris laten doen. Dat is toch het advies van Joyce Mesdag, die notarissen interviewde en advies vroeg gebaseerd op hun ervaringen in de praktijk. Naast laagdrempelige juridische logica en veel voorbeelden van wat een mens zoal kan overkomen, geven zij ook nuttige tips om

Lees meer »

Verschillende explosies waargenomen op bezette Krim: Oekraïne zegt trein met Russische kruisraketten uitgeschakeld te hebben

Er zijn vanavond verschillende explosies waargenomen op de door Rusland bezette Krim in het zuiden van Oekraïne. Volgens lokale bronnen vonden de ontploffingen plaats in de noordelijke stad Dzhankoy. Over de toedracht van de feiten bestaat nog veel onduidelijkheid. De Oekraïense militaire inlichtingendienst spreekt in een officieel communiqué over een aanval waarbij Russische kruisraketten uitgeschakeld werden die via het spoor

Lees meer »

Amerikaan zat bijna 20 jaar onterecht in de cel door verkeerde foto

Een man uit New York, die bijna 20 jaar in de gevangenis zat voor een moord die hij niet heeft gepleegd, is vrijgelaten. De rechtbank oordeelde dat de man, Sheldon Thomas, "vanaf het begin van het onderzoek gecompromitteerd werd door agenten die nog een eitje met hem te pellen hadden". In de Verenigde Staten worden een groeiend aantal zaken, waarin

Lees meer »

Ouders kamperen hele weekend voor schoolpoort van basisschool Het Laar in Dendermonde: “Maar vier plaatsen voor kleuters vrij”

Enkele ouders die hun kleuter willen inschrijven in de basisschool voor buitengewoon onderwijs (BuBaO) Het Laar in Dendermonde kamperen al een heel weekend voor de schoolpoort. Er zijn in de school maar vier plaatsen in de kleuterafdeling voor volgend jaar. Andere scholen in Dendermonde werken met een online inschrijvingssysteem, maar Het Laar doet dat niet.

Lees meer »

Zeldzaam: Schotse boer filmt “sneeuwtornado”

Het Verenigd Koninkrijk werd vorige week verrast met een grote sneeuwstorm. Vooral het noorden van het land werd bedekt onder een dikke laag sneeuw. Boer Michael Peterson uit Shetland was zijn schapen aan het voeren toen hij plots een zeldzaam weerfenomeen spotte. Het was een ‘sneeuwtornado’.

Lees meer »

Na zelfdoding journalist: redactieraad zegt vertrouwen in RTBF-directie op

De redactieraad (SJD) van de Franstalige publieke omroep RTBF heeft haar vertrouwen in het management verloren, blijkt woensdag uit een stemming. De algemene vergadering, uitgebreid met alle nieuwsberoepen, heeft zich unaniem (met vier onthoudingen) uitgesproken over “de noodzaak om onmiddellijk een procedure op te starten om een audit van de werking van RTBF uit te voeren”. Dat meldt de redactieraad

Lees meer »

KIJK. Ondanks gezichtsverlamming: Justin Bieber kan weer lachen

Het lijkt erop dat het opnieuw de goede kant opgaat met Justin Bieber (29), want de zanger kan weer lachen. Vorig jaar moest de artiest zijn wereldtournee afzeggen omdat het syndroom van Ramsay-Hunt bij hem werd vastgesteld. Dat virus zorgt voor gezichtsverlamming. Nu post de zanger een video waarop hij weer breed kan lachen en daar worden fans blij van.

Lees meer »

N-VA en Open Vld voeren druk op in aanloop stikstofdebat, maar CD&V waarschuwt: “Wisselmeerderheid snelste weg naar chaos”

Het Vlaams Parlement houdt vandaag om 14 uur een speciaal actuadebat over de regeringscrisis rond het stikstofakkoord. De conceptnota die door N-VA en Open Vld is goedgekeurd, maar zonder CD&V, zal voorwerp zijn voor het debat. De zenuwen staan strak gespannen in aanloop naar de zitting: N-VA en Open Vld voeren de druk op de christendemocraten op en CD&V waarschuwt

Lees meer »

Na overlijden oudere man aan overdosis: wanneer worden vitamines giftig? “In supplementen vitamine D zit soms tot 6 keer de aanbevolen hoeveelheid”

Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen

Lees meer »