Nieuwsfeed

Nu hij Harry én Andrew uit hun huizen zet: familie keert zich tegen Charles door “wrede wraakoefening”

“Not my king!” Overal waar koning Charles (74) zich laat zien, wordt hij begroet door manifestanten. Het volk staat niet als één blok achter hun koning, en zelfs zijn eigen familie lijkt hem de rug te keren, nu na Harry (38) ook Andrew (63) de sleutels van z’n huis moet inleveren, aldus ‘Dag Allemaal’. En het zijn niet enkel de vele schandalen rond Andrew die maakten dat de Britse koning zijn broer aan de deur zet.

Krantenkoppen in België

Noorse oppergod Odin werd 150 jaar eerder vereerd dan gedacht

De Noorse oppergod Odin werd (minstens) 150 jaar eerder vereerd dan tot nog toe werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe ontdekking in Denemarken. Runologen hebben daar de tot nog toe oudst bekende geschreven verwijzing naar de god ontcijferd in runentekens op een gouden sieraad uit de vijfde eeuw. "Het zou de sleutel kunnen zijn tot het begrijpen van andere

Lees meer »

Staatssecretaris Nicole de Moor: “Iedereen die in tentenkamp aan Klein Kasteeltje verbleef, krijgt opvang, maar ook structurele oplossing nodig”

Alle vluchtelingen en migranten die gisteren werden weggehaald uit een tentenkamp in Molenbeek zullen een plaats krijgen in een opvangcentrum van Fedasil. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor in "De ochtend" op Radio 1. Ze beseft wel dat er ook structurele oplossingen moeten komen om de opvangcrisis aan te pakken. Ze hoopt daarover vandaag in de

Lees meer »

Tegen deze drugscrimineel is de aanslag in Borgerhout gericht: “Hij liet eerder zelf al een pastarestaurant onder vuur nemen”

Bilal B., wiens woning in Borgerhout woensdagnacht door vermoedelijk het drugsmilieu werd geviseerd, is in februari zelf nog veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor een aanslag op The Pasta House in Deurne in augustus 2020. Het restaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. Tien beklaagden kregen celstraffen. “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”,

Lees meer »

Iconisch Flatiron Building in New York voor 190 miljoen dollar geveild

Het historische Flatiron Building in New York is woensdag geveild voor een bedrag van 190 miljoen dollar (174,6 miljoen euro). Ondernemer Jacob Garlick wordt met zijn investeringsbedrijf de nieuwe eigenaar van het gebouw, dat zich bevindt op de kruising van Broadway met Fifth Avenue, in het Flatiron District in Manhattan. “Al sinds mijn veertiende droom ik ervan eigenaar te worden

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Hoe kan je proberen om geprivilegieerde pensioenregimes die niet meer van deze tijd zijn af te schaffen, als de politiek voor zichzelf nog een achterpoortje vindt?”

“Schandaal na schandaal klinkt het luid dat de politiek het goede voorbeeld moet geven. Nu écht. We moeten ze geloven. Op hun communiezieltje. Maar nog steeds staat Kristof Calvo (Groen) te roepen aan de zijlijn over een betere politieke cultuur – en hij roept over niks anders. En dan wordt het wel erg moeilijk om elders met veel autoriteit en

Lees meer »

PORTRET. “Oekraïne is een land van fascistische zwijnen”: Dmitri Medvedev was de hoop van het Westen, maar werd nog erger dan Poetin

Je kunt veel zeggen over Poetin, maar qua taalgebruik houdt die het meestal wel beschaafd. Hij scheldt Biden niet uit voor “demente opa”, Zelensky voor “oppernazi” en de Oekraïners voor “fascistische zwijnen”. Die termen komen uit de mond van Dmitri Medvedev (57). Toen die in 2008 president van Rusland werd, zag iedereen een hervormer in hem. Een democraat. Een redelijk

Lees meer »

Mondmasker niet langer verplicht in zorgsector, al kan elke zorginstelling nog steeds eigen regels opleggen

Het dragen van een mondmasker is niet langer algemeen verplicht in de zorgsector. Dat heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid beslist. “Die tijd ligt achter ons”, klinkt het bij federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het blijft vanaf nu bij aanbevelingen, de ernst afhankelijk van de gezondheidssituatie waarin we ons bevinden. “Wel staat het zorginstellingen vrij om hun eigen regels

Lees meer »