Nieuwsfeed

Onze spookrijder over het gebruik van glucosemeters: “Misschien zit er toch iets achter”

Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Aan de vooravond van Milaan-Sanremo (live op VTM) heeft hij het onder meer over de glucosemeter-zaak, hongerklopjes en clausules dat renners niet over alles mogen spreken. “Wat goed is, wordt niet gedeeld.”

Krantenkoppen in België

ONS RAPPORT. Van “wat die allemaal uitspookte” tot “puurde álles uit de auto”: een maximumscore (!) en vier buizen in Bahrein

Het Formule 1-seizoen begon zoals het vorige eindigde, met dominantie van Max Verstappen. Dat belet onze watcher in Bahrein niet om met kritische blik het deelnemersveld te overschouwen in de vorm van een rapport. De zeventien piloten en drie opgevers, in volgorde van uitslag, beoordeeld met een punt op tien. Eentje krijgt zowaar een maximumscore, vier coureurs worden gebuisd. En

Lees meer »

Vijftien jaar na de moord op haar kinderen plant Sylvia mooi eerbetoon: “Het wordt intens, maar gaat mij veel deugd doen”

Vijftien jaar geleden stortte haar wereld in. Haar man, van wie ze zou scheiden, vermoordde haar kinderen Sebastiaan (3) en Hannelore (6). Daarna stapte hij zelf uit het leven. Sindsdien is het voor Sylvia Voorspools vooral “overleven”, zegt ze. Maar ze krijgt daarbij de steun van een heleboel vriendjes van haar kinderen die intussen jongvolwassenen zijn geworden. “Het gaat intens

Lees meer »

Hypocriet of net slim? Prins Harry claimt de spotlights tijdens rechtszaak: “Duidelijke boodschap aan de pers, maar ook aan zijn vader”

Prins Harry (38) verstopt zich niet meer voor de camera’s. De hertog van Sussex kwam maandag onaangekondigd opdagen op de hoorzitting van zijn proces tegen Associated Newspapers. Lachend en wuivend naar de aanwezige pers stapte hij naar binnen. Dezelfde pers die hij met enkele rechtszaken de oorlog verklaarde. Pure hypocrisie, vinden veel Britten, maar onze royalty-expert Wim Dehandschutter ziet eerder

Lees meer »

Na z’n vier goals in twee interlands: wat stelt de voetballer Cristiano Ronaldo nog voor in het internationale voetbal?

Hij scoorde donderdag twee keer tegen Liechtenstein en zondag twee keer tegen Luxemburg. Is het wat? Stelt Cristiano Ronaldo, 38 jaar, nog iets voor in het internationale voetbal? Wij keken naar twee volledige wedstrijden van Ronaldo bij zijn club Al Nassr uit Riyad, op zoek naar een antwoord. Het oogt allemaal makkelijk voor Cristiano, maar zijn aandeel is minstens even

Lees meer »

Dit staat er in conceptnota over stikstof die N-VA en Open VLD goedkeurden

Regeringspartijen N-VA en Open VLD hebben zondagavond dus zonder coalitiepartner CD&V een nieuwe conceptnota over het stikstofdossier goedgekeurd. Die nota bevat een reeks aanpassingen ten opzichte van het ‘krokusakkoord’ van vorig jaar, onder meer wat de zogenaamde ‘rode lijst’ met piekbelasters betreft, maar ook op het vlak van vergunningsregels, flankerend beleid en het Turnhouts Vennegebied.

Lees meer »

Ruud Vormer (34) dan toch vrijgesproken voor straatrace

Ruud Vormer (34), de Nederlandse voetballer die momenteel de kleuren van Zulte Waregem verdedigt, is vrijdag vrijgesproken voor ‘aansporen tot overdreven snelheid’. Hij werd eerder veroordeeld voor de feiten, maar kon door een sleutelbeenbreuk niet aanwezig zijn tijdens het proces. Hij tekende nu verzet aan, met succes.

Lees meer »

Jongetje (4) schiet vriendje (6) neer in Canada

Een 6-jarige jongen is naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij was neergeschoten door zijn 4-jarige vriendje, zei de Canadese politie donderdag. Het voorval gebeurde in Peguis First Nation, de grootste inheemse gemeenschap in de Canadese provincie Manitoba, op 185 kilometer van provinciehoofdstad Winnipeg.

Lees meer »

Tel jij dit weekend mee huismussen voor Vogelbescherming Vlaanderen?

Vogelbescherming Vlaanderen organiseert dit weekend, op 25 en 26 maart, het huismussentelweekend. Dat doet de vereniging al ruim twintig jaar, dit jaar wordt er zelfs een campagne ‘Vermust’ aan gekoppeld. De voorbije jaren zag Vogelbescherming Vlaanderen het aantal huismussen drastisch afnemen, een gevolg van klimaatverandering en andere milieuproblemen.

Lees meer »

Waarom Wout van Aert en Lotte Kopecky tegenwoordig… bakpoeder eten

Wout van Aert eet het, net als zijn succesvolle ploegmaats bij Jumbo-Visma. Lotte Kopecky was ook een proefkonijn, net als haar ploegmaats bij het al even indrukwekkende vrouwenteam van SD-Worx. Bakpoeder is het nieuwe goud – en niet alleen om je tanden te witten, de broccoli mooi groen te houden na het koken en een penetrante zweetgeur uit je kleren

Lees meer »

Lavrov op hoongelach onthaald op G20

Russisch minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan tijdens een panelgesprek op de G20, die momenteel in New Delhi plaatsvindt. Na een vraag over de Russische energie stelt Lavrov dat de oorlog ‘tegen hen gelanceerd werd’. De uitspraak werkte duidelijk in op de lachspieren van de aanwezige diplomaten en collega-ministers.  

Lees meer »