Nieuwsfeed

Oudere persoon overleden na overdosis vitamine D: agentschap voor geneesmiddelen waarschuwt

.

Krantenkoppen in België

KIJK. Inhaalverbod voor vrachtwagens in de regen wordt massaal genegeerd: “Goh, in België is er zoveel verboden”

Tot 30 procent van de vrachtwagenchauffeurs negeert het inhaalverbod dat in België geldt bij regenweer. Normaal mogen vrachtwagens niet meer voorbijsteken als het regent, maar vooral buitenlandse truckers doen dat volgens een onderzoek van Touring toch. VTM NIEUWS ging de baan op en vroeg de chauffeurs zelf waarom ze zo hardleers zijn. “Liever een boete dan dat ik op een

Lees meer »

Gynaecoloog behaalde doctoraat aan VUB met valse studies

Hatem Abu Hashim, vandaag professor in Egypte, behaalde zijn doctoraat aan de VUB met negen klinische studies waarin zogezegd onvruchtbare vrouwen werden behandeld. Die studies blijken echter statistische nonsens. Vorige maand heeft de VUB de doctorstitel van Abu Hashim ingetrokken, schrijft De Standaard maandag.

Lees meer »

Familie doodongerust nadat Davy (34) uit het niets opgepakt wordt in Mexico: “Waren het zelfs echte politieagenten?”

Normaal had Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) veilig thuis moeten zijn na een reis met zijn zus Nicky in Mexico. Nicky keerde zaterdag alleen terug nadat Davy de toegang tot het vliegtuig werd geweigerd. Hij besloot op hotel te gaan, maar bracht er nooit de nacht door. Volgens vader Patrick werd hij omsingeld door politieagenten in Cancun en opgepakt. “We weten

Lees meer »

“Ze plannen een offensief op een Russische grootstad”: Wagnerbaas doet Oekraïense aanvalsplannen uit de doeken, maar wat is daar van aan?

Een opmerkelijk beeld is het: Jevgeni Prigozjin, leider van de Wagnergroep, die bij een regionaal nieuwskanaal de Oekraïense tactiek uit de doeken doet. Als een soort leraar toont hij op de kaart waar de Oekraïners de komende tijd zullen toeslaan. “De eerste aanval zal waarschijnlijk gericht zijn op Belgorod”, laat hij zich ontvallen. Een Russische grootstad als doelwit van Oekraïne…

Lees meer »