Nieuwsfeed

Oudere persoon overleden na overdosis vitamine D, FAGG waarschuwt voor inname van te hoge concentraties

Een oudere persoon is onlangs overleden na een overdosis vitamine D. Dat meldt het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG. Die waarschuwt dat een hoge concentratie vitamine D gevaarlijk kan zijn bij een te hoge inname.

Krantenkoppen in België

Francesco Giorgi, partner van Eva Kaili, onder elektronisch toezicht geplaatst in onderzoek naar Qatargate

In het onderzoek over corruptie in het Europees Parlement heeft de Brusselse raadkamer donderdag beslist om de voorlopige hechtenis van Francesco Giorgi, partner van Eva Kaili, voormalige Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, met twee maanden te verlengen, maar de man wel onder elektronisch toezicht te plaatsen. Giorgi mag dus de gevangenis verlaten, maar krijgt een enkelband. Het federaal parket

Lees meer »

Is lijfrente interessanter dan je volledig aanvullend pensioen in één keer te ontvangen? “Hoe groter je overlevingskansen, hoe lager de uitkering”

De helft van de Vlamingen met een aanvullend pensioenplan zou dat kapitaal graag op een andere manier stapsgewijs uitbetaald krijgen bij pensionering. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van de UGent en VUB. Een maandelijks bedrag in de vorm van lijfrente ontvangen is dan een optie. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Wat zijn de voordelen? En waar schuilen de

Lees meer »

Beatrice (24) verloor beide benen bij aanslag in Zaventem: “Ik kreeg het label ‘rood’. Geen prioriteit, weinig kans op overleven”

Vorige week nam ze deel aan een ruiterwedstrijd in Doha. Volgend jaar hoopt ze mee te doen tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Beatrice de Lavalette (24) is zoveel meer dan ‘slachtoffer van de aanslag op Zaventem’. Net dat wilde ze maandag ook komen tonen, als eerste getuige in een lange rij slachtoffers. Dat ze haar leven niet hebben afgepakt.

Lees meer »

Verschillende explosies waargenomen op bezette Krim: Oekraïne zegt trein met Russische kruisraketten uitgeschakeld te hebben

Er zijn vanavond verschillende explosies waargenomen op de door Rusland bezette Krim in het zuiden van Oekraïne. Volgens lokale bronnen vonden de ontploffingen plaats in de noordelijke stad Dzhankoy. Over de toedracht van de feiten bestaat nog veel onduidelijkheid. De Oekraïense militaire inlichtingendienst spreekt in een officieel communiqué over een aanval waarbij Russische kruisraketten uitgeschakeld werden die via het spoor

Lees meer »

Michel Wuyts weerlegt beschuldigingen die Johan Bruyneel deed in Facebookpost

Onze analist Michel Wuyts heeft gereageerd op de beschuldigingen van Johan Bruyneel, die hem in een Facebookpost verwijt een Trek-fiets te hebben aangenomen toen Wuyts twintig jaar geleden als wielercommentator aan de slag was voor de VRT. “Ik heb daar nooit om gevraagd. Het was een testfiets en ik heb die, zoals vooraf afgesproken, ook ruim op tijd ingeleverd”, stelt

Lees meer »

Half miljoen Belgen kijkt illegaal tv: “IPTV-boxen met abonnement voor duizenden zenders gewoon te koop in sommige winkels”

Zo’n 450.000 Belgen kijken tv via een illegaal IPTV-systeem. Dat zijn systemen waarvoor je een box gebruikt (zoals de Digibox) ofwel een app op de Smarttv om via internet televisie te kijken. Dat kan legaal, maar sommige platformen bieden systemen aan waarbij je illegaal duizenden tv-zenders, met inbegrip van betaalzenders als Netflix, goedkoop kunt bekijken. “Die boxen zijn gewoon te

Lees meer »

Oppositie wil vandaag al Vlaams Parlement bij elkaar roepen over stikstofdossier: “Grootste crisis ooit”

Het ziet ernaar uit dat het Vlaams Parlement dinsdag een actuadebat zal houden over de crisis in de Vlaamse regering naar aanleiding van het stikstofdossier. Alle oppositiepartijen hadden erop aangedrongen dat minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag al tekst en uitleg zou komen geven in het Vlaamse halfrond. Maar meerderheidspartijen N-VA, Open Vld en CD&V stellen voor om het debat dinsdag

Lees meer »

Hattrickheld Gift Orban laat matchbal signeren door Gent-ploegmaats: “Weer drie goals. Ben je gek?”

Gift Emmanuel Orban leidde gisteren AA Gent met een waanzinnige hattrick naar de kwartfinales in de Conference League. De Nigeriaanse wonderboy nam na de 1-4-zege bij Basaksehir de wedstrijdbal mee naar huis. Op de bus vroeg hij z’n teamgenoten om die te signeren. Zo bleek uit een Instagram-filmpje van Gent-verdediger Jordan Torunarigha. “Weer drie goals. Ben je gek?”, zei die

Lees meer »