Nieuwsfeed

Oudere sterft aan overdosis vitamine D

Onlangs is een overlijden gemeld van een oudere die overmatig veel vitamine D had binnengekregen. Dat zegt het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG.

Krantenkoppen in België

Man ontvoerd na drugsvondst aan kippenhok in Putte: 6 aanhoudingen

Naar aanleiding van een gijzeling in het drugsmilieu in Putte zijn zes mannen aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen. Het onderzoek startte na de gijzeling van een man aan een wei in Putte in oktober vorig jaar. Daar werd eerder een partij cocaïne gevonden aan een kippenhok. De speurders konden al snel de link leggen tussen de gijzeling en de

Lees meer »

Biden sluit bezoek Polen af met gesprek Oost-Europese NAVO-landen, Poetin ontvangt Chinese topdiplomaat

Bijna precies een jaar na de Russische invasie in Oekraïne is deze week er één van internationale diplomatieke ontmoetingen. In Moskou had de Russische president Vladimir Poetin een onderhoud met de Chinese topdiplomaat Wang Yi. Intussen rondde de Amerikaanse president Joe Biden zijn tweedaagse bezoek aan de Poolse hoofdstad Warschau af met een vergadering met de "Boekarest Negen".

Lees meer »

SPOILER! Voor het eerst neemt bekende Vlaming deel aan “De Mol”

Het elfde seizoen van “De Mol” op Play4 is gestart, en traditiegetrouw ging dat ook dit jaar gepaard met een plottwist. Vorige week werden negen van de tien kandidaten voorgesteld, in de eerste aflevering vanavond maakte de laatste deelnemer zich bekend. Dat blijkt niemand minder dan acteur Matteo Simoni (35) te zijn. Daarmee neemt voor het eerst een bekende Vlaming

Lees meer »

Groen wil besparen op lonen parlementairen: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken

Na alle commotie is het tijd voor de grote opkuis, denken ze bij de Groenen. Ondervoorzitter van de Kamer Kristof Calvo (Groen-Ecolo) spaart daarbij z’n eigen portefeuille en die van de collega-parlementsleden niet. Liefst 18 maatregelen legt hij op tafel. Eén daarvan zou al betekenen dat een parlementair netto 1.000 tot 1.500 euro minder gaat verdienen. Maar of hij het

Lees meer »

Burgemeester De Wever: “Aanslagplegers gebruiken nu ook échte springstof… Bijzonder zorgwekkend”

“Na de granaten en de vuurwerkbommen is er een nieuw apparaat beschikbaar in het drugsmilieu”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Hij deelt daarmee de vrees van Vlaams Belanger Filip Dewinter na de recente aanslagen in Wilrijk en Mechelen. “Als die aanslagplegers nu professionele springstof gaan gebruiken, loopt het vroeg of laat opnieuw mis, zoals bij de moord op

Lees meer »

“Feyenoord, Ajax of PSV? Maakt niet uit, we winnen toch”: amateurs van Spakenburg geloven zelfs in bekerfinale, maar kunnen ze die wel spelen?

Sensatie in de Nederlandse beker. Amateurclub Spakenburg heeft er FC Utrecht verslagen én vernederd in de kwartfinale. De derdeklasser klopte de subtopper uit de Eredivisie met straffe 1-4-cijfers. “Ik heb de tickets voor de Europa League al geboekt”, grapte een euforische doelpuntenmaker Vink. Al heeft Spakenburg bij een eventuele bekerfinale wel een praktisch ‘probleem’.

Lees meer »

‘Geliefde pastoor’ riskeert celstraf voor aanranding: “Misbruik? Ik dacht dat we elkaar genegen waren”

Jarenlang was hij een geliefd pastoor in Arendonk. Maar in de zomer van vorig jaar werd Pater Luc (59) plots figuurlijk op de brandstapel gezet toen bleek dat hij verdacht werd van de aanranding van drie kwetsbare personen. De – inmiddels geschorste – priester riskeert nu 30 maanden celstraf. “Het slachtoffer was verstijfd van angst waardoor hij alles roerloos liet gebeuren.”

Lees meer »