Nieuwsfeed

Padden zijn in de war: “Wisselende temperaturen zorgen voor een lastige overzet”

De paddentrek kent zijn hoogtepunt, of dat zou toch moeten. De wisselende temperaturen van afgelopen week maken het lastig voor zowel de dieren als de overzetters. Tijdens hun tocht moeten ze vaak een weg oversteken en lopen ze het risico om overreden te worden. Radio2-reporter Margaux van de regio ging samen met Pim Niesten padden overzetten in Sint-Katelijne-Waver.

Krantenkoppen in België

INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Als straks een vaste klant belt, krijgt die meteen een tafel. Die mensen hebben ons grootgebracht”

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het

Lees meer »

Beste schoenenpoetsers van Europa verkozen in Brussel

In Brussel hebben de beste schoenenpoetsers van Europa gestreden om een gouden borstel. Mensen konden in Tour & Taxis het hele weekend hun leren schoenen laten poetsen. Een jury hield de deelnemers nauw in de gaten en deelde uiteindelijk twee prijzen uit voor beste techniek en nog een derde voor klantvriendelijkheid en ondernemerschap.

Lees meer »

Eet je al jaren hetzelfde en kom je toch plots kilo’s bij? Dit kan je (preventief) doen om die ‘ouderdomskilo’s’ te voorkomen én te zien verdwijnen

Vanaf de leeftijd van 35 tot 45 jaar vertraagt je metabolisme, wat één van de redenen kan zijn waardoor je plots bijkomt tijdens de menopauze. “Ook al eet je al jaren dezelfde voeding, toch kan je plots extra kilo’s op de weegschaal zien staan”, legt menopauzeconsulente Cindy Dunon (UZ Brussel) uit. “Ook mannen ontsnappen er niet aan.” Ze deelt 5

Lees meer »

“Een ‘vergetelheid’ misschien?” – “Wat een paradox”: waarom Real en Courtois hun kat stuurden naar ‘FIFA Best Awards’

Op 17 oktober was Real Madrid nog de grote winnaar op de Ballon d’Or, gisteravond waren ze niet eens op het appel voor ‘The Best’ van de FIFA. Alleen Emilio Butragueño, directeur PR, en ambassadeur Roberto Carlos vertegenwoordigden ‘de Koninklijke’ in Parijs. Geen Benzema, geen Courtois, geen Ancelotti. Bewust. Een ‘vergetelheid’ viel bij het trotse instituut dat Real is, niet

Lees meer »