Nieuwsfeed

Pensioenextra’s in de Kamer: Alle vaste ambtenaren kregen extraatje tot acht maandlonen

Naast vijf voorzitters en acht topambtenaren hebben jarenlang ook statutaire personeelsleden van de Kamer een extra vergoeding gekregen wanneer ze met pensioen gingen. Dat blijkt uit documenten die Het Laatste Nieuws kon inkijken.

Krantenkoppen in België

Duitse wapenfabrikant wil tankfabriek bouwen in Oekraïne

De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall voert “veelbelovende” gesprekken om een fabriek voor tanks te bouwen in Oekraïne. Dat heeft topman Armin Papperger gezegd in een interview met de krant Rheinische Post. Volgens hem zou het mogelijk moeten zijn om tot vierhonderd zogeheten Panther-tanks per jaar in elkaar te zetten.

Lees meer »

Jeremy Renner traint, amper acht weken na zwaar ongeval, al op een hometrainer: “Koste wat het kost”

Op nieuwjaarsdag kwam ‘Avengers’-ster Jeremy Renner (52) onder zijn eigen sneeuwruimer terecht van ruim 6.500 kilogram, met alle gevolgen van dien. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd en verklaarde later ‘meer dan dertig botten te hebben gebroken’. De acteur is nu volop aan het revalideren, maar betrekt zijn volgers graag in zijn herstelproces. Hij laat in een nieuwe update op

Lees meer »

Toerist in Bali om het leven gekomen toen hij poseerde voor foto

Op Nusa Penida, een eiland bij het Indonesische Bali, is een Indiase toerist om het leven gekomen. De man poseerde voor een foto, maar gleed uit, viel van een klif en viel 40 meter lager neer. Dat meldt de krant Jakarta Post vrijdag op gezag van de plaatselijke reddingsdiensten. Het ongeluk zou vorig weekend plaatsgevonden hebben.

Lees meer »

Iraans verzetslid zat in dezelfde gevangenis als Olivier Vandecasteele, maar is tegen gevangenenruil: “Een ngo-medewerker ruilen voor een terrorist, dat is toch niet eerlijk?”

Shabnam Madadzadeh (35), één van de bekendste stemmen van het Iraanse verzet, zat in dezelfde gevangenis als Olivier Vandecasteele en ervoer er dezelfde gruwel. Toch is ze fel gekant tegen de zogenaamde Iran-deal, waarbij onze landgenoot vrij zou komen in ruil voor de vrijlating van een Iraanse diplomaat/terrorist. Maar dat líjkt alleen maar tegenstrijdig, zegt ze.

Lees meer »

Gerechtskosten na kleine overwinning Dries Van Langenhove worden op dag tijd ingezameld via crowdfunding

Hand in Hand tegen Racisme startte een GoFundMe-pagina op voor Jihad Van Puymbroeck (28). Van Puymbroeck is burgerlijke partij in de rechtszaak tegen Dries Van Langenhove. Het Hof van Beroep oordeelde deze week dat zij Van Langenhove verschillende rechtsplegingsvergoedingen moet betalen, voor een totaal van 8.100 euro. In minder dan 24 uur is het bedrag behaald en zijn de financiële

Lees meer »

LIVE. Wat houdt migratiedeal precies in? Volg hier de persconferentie van staatssecretaris Nicole De Moor en premier Alexander De Croo

Het kernkabinet is het in de nacht van woensdag op donderdag eens geworden over een migratiedeal. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open VLD) zullen deze “belangrijke stap naar een gecontroleerd en rechtvaardig migratiebeleid” om 10 uur voorstellen. De persconferentie is hier live te volgen.

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor roept asielzoekers op om kraakpand Brussel-Noord te verlaten: “Ze zullen niet meer op straat hoeven te slapen”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) roept de mensen in het kraakpand in de buurt van het station Brussel-Noord op om het gebouw te verlaten. "Ze kunnen naar een tijdelijke opvanglocatie, tot er plaats is in de reguliere asielcentra", zegt De Moor in "De ochtend" op Radio 1. De asielzoekers weigeren voorlopig het gebouw te verlaten uit

Lees meer »

Auto-ongeval in de sneeuw: wat is gedekt door je verzekering?

Het heeft de laatste uren flink gesneeuwd en ook op woensdag blijven de vlokken uit de hemel vallen. Dat zorgt voor een wit laagje op heel wat plaatsen in Vlaanderen. Wie de baan op moet, is dus maar beter voorzichtig. Wat moet je zeker weten over je autoverzekering als je een ongeval hebt bij gladheid door sneeuw? Independer.be legt het

Lees meer »

Lufthansa plant dubbelbed in vliegtuigen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa introduceert vanaf 2024 een nieuw luxeproduct op langeafstandsvluchten: een volledig afsluitbare suite voor twee personen, met mogelijkheid om een dubbelbed te ontvouwen. Zustermaatschappij Brussels Airlines heeft geen plannen in die richting.

Lees meer »