Nieuwsfeed

Politie Dendermonde vindt 6.000 vermiste postpakjes terug: “40 nieuwe computers zijn al terug bij Antwerpse school”

Bpost in Dendermonde merkte vorige zomer op dat veel pakjes verdwenen. Een privédetective en de lokale politie kwamen na onderzoek uit bij een dievenbende. Na huiszoekingen zijn 6.000 gestolen pakjes gevonden, waaronder 40 nieuwe computers die nooit op een school in Antwerpen zijn geraakt.

Krantenkoppen in België

Vader Adrie van der Poel beleefde het gloriemoment van zoon Mathieu thuis… in flitsen: “Eén van zijn sterkste nummertjes ooit”

Thuis. Geen stress aan zijn lijf. In “flitskes”, zoals hij het zelf noemt. Zo zag Adrie van der Poel, 62 jaar na ‘papy’ Raymond Poulidor, ook zijn ‘Matje’ Milaan-Sanremo winnen. 1.350 kilometer ver verwijderd van het historische moment. Maar daarom niet minder trots. “Je kan je niet voorstellen wat het is om je eigen zoon daar zo te zien rijden.”

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Viera ‘Milouda’ Sagers (93) overleden, de vrouw die eerste generatie gastarbeiders hielp vanuit haar platenwinkeltje op Turnhoutsebaan

Viera ‘Milouda’ Sagers is zaterdag overleden. Dat meldt de Marokkaanse gemeenschap in Borgerhout. Milouda had in de jaren zestig een platenwinkeltje op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, van waaruit ze de eerste generatie gastarbeiders in Antwerpen hielp. Ze maakte hun wegwijs in paperassen, hield waardevolle bezittingen veilig in bewaring en hielp zelfs mensen zonder papieren richting een beter leven. “Ze heeft

Lees meer »

Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantastisch zijn”

“Elke vrijdagnamiddag ga ik naar de dierenkliniek in Deinze voor een chemobehandeling voor mijn hond Jenny. Die kuur duurt negentien weken en gaat me zesduizend euro kosten.” Het mag duidelijk zijn dat Mélody Diéryckx (33) uit Moorslede een echte dierenvriend is. Nochtans ziet het er niet goed uit voor Jenny, die aan lymfeklierkanker lijdt. De dierenarts geeft haar nog een

Lees meer »

190 miljoen kinderen in gevaar door watercrises, waarschuwt Unicef

De levens van 190 miljoen kinderen worden bedreigd door verschillende watercrises in Afrika. Dat schrijft Unicef in een nieuw rapport. Volgens het kinderfonds van de Verenigde Naties komt dit door verschillende factoren: een gebrek aan water, hygiëne en sanitaire voorzieningen, waardoor er ziektes ontstaan, én het veranderende klimaat. Elke dag sterven meer dan 1.000 kinderen aan de gevolgen van deze

Lees meer »