Nieuwsfeed

Politie op zoek naar 80-jarige Simone Mariën: “Ze kan verward overkomen”

In Houthalen-Helchteren is de politie op zoek naar Simone Mariën, een vrouw van 80 jaar met dementie. Ze raakte donderdag vermist toen ze de fiets nam. De politie vraagt iedereen met nuttige informatie om contact met hen op te nemen.

Krantenkoppen in België

Wladimir Klitschko bestuurt Leopard 2-tank en post beelden op sociale media: “Bedankt voor deze ‘katachtige’, Duitsland!”

De Oekraïner Wladimir Klitschko (46) heeft op Facebook een video gepost waarin hij zelf een Leopard 2-tank bestuurt. Daarbij bedankt hij ook Duitsland voor de levering van de tanks. “Ik had een jaar geleden nooit gedacht dat ik deze ‘katachtige’ zou besturen. Bedankt Duitsland en bedankt aan de vrije wereld, voor alles wat u voor ons als Oekraïners doet.”

Lees meer »

Verwarde man spant kruisboog op treinperron Schiphol

Op een treinperron op Schiphol is zondag een man aangehouden die met een gespannen kruisboog rondliep. Volgens de marechaussee was sprake van een dreigende situatie, maar na aanhouding van de man bleek dat hij in de war was en dat hij niet van plan was iemand iets aan te doen.

Lees meer »

Wat is de muzikale erfenis van dEUS? “Ze doen anderen groots dromen door buiten de lijntjes te kleuren”

Vanavond speelt dEUS het eerste van vier concerten in de Ancienne Belgique, rond hun nieuwe plaat “How to replace it”. Na 8 albums en verschillende bezettingen is de muzikale nalatenschap van de rockgroep rond frontman Tom Barman enorm. Hoe dEUS zijn stempel heeft gedrukt de Belgische muziek, vragen we aan Michèle Cuvelier (Studio Brussel), Stijn Meuris (Noordkaap) en Lies Lorquet

Lees meer »

Mensen met een handicap moeten tot twintig jaar wachten op zorgbudget

De wachttijd voor een zorgbudget voor mensen met een handicap kan tegenwoordig oplopen tot twintig jaar. Elk jaar zijn er steeds meer aanvragen voor dergelijke steun. Dat blijkt uit cijfers die PVDA opvroeg en Het Laatste Nieuws kon inkijken. Volgens Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) moet de regering het nodige budget vrijmaken. "Mensen met een beenbreuk laat je ook geen

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De regeringspartijen zijn tot elkaar veroordeeld en wij tot hen. Dat is nog het ergste”

“Het debat in het Vlaams parlement toonde een virtuele regering. Er waren geen coalitiepartners meer. En ook geen minister-president. De speech van Jan Jambon was een N-VA-speech”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Maar zij zijn veroordeeld tot elkaar. En wij tot hen. De enige weg vooruit is een akkoord. Als Natuurpunt en de Boerenbond elkaar kunnen vinden, moet

Lees meer »

Wout van Aert schittert als (familie)mens, leider, winnaar én… verliezer in docureeks Jumbo-Visma: “Ik kick erop om net iets anders te zijn dan de rest”

Zes woensdagen lang op Prime Video, streamingdienst van het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon: ‘All In: Team Jumbo-Visma’, de docureeks over het succesjaar 2022 van de beste wielerploeg ter wereld. Starring, onder meer: Wout van Aert. In al zijn facetten. “Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn doelen die ik zal blíjven najagen, tot ik ze verwezenlijkt heb.”

Lees meer »

BNP Paribas Fortis lijft bpost bank volledig in: met deze veranderingen moeten klanten rekening houden

De net geen vier miljoen particuliere klanten van BNP Paribas Fortis moeten dit najaar een belangrijke vraag beantwoorden: via welk fysiek kanaal willen ze vanaf begin 2024 bij voorrang bediend worden? De mogelijkheden: op afspraak via het afgeslankte netwerk van de bank zelf, of via de postkantoren. “We gaan onze klanten hiervoor na de zomer contacteren”, zegt topman Michael Anseeuw

Lees meer »