Nieuwsfeed

Proces rond tennisfraude op eerste dag geschorst in Oudenaarde

Het proces rond tennisfraude dat plaatsvindt in Oudenaarde is op de eerste dag met een week geschorst. De advocaten van de verdediging vonden het dossier een warboel en vragen een inventaris van alle stukken. De rechtbank besliste die vraag in beraad te nemen en volgende vrijdag een tussenvonnis te vellen.

Krantenkoppen in België

Eetgeluiden van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

Krakende chips in de cinema, een collega die met iets te veel smaak een appel eet of je tafelgenoot die z’n soep slurpend naar binnenwerkt: de kans dat jij je weleens ergert aan eetgeluiden is vrij groot. Maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, heb je misschien wel last van de psychische aandoening misofonie. Professor Damiaan Denys

Lees meer »

Engie gaat opnieuw vaste contracten aanbieden

Marktleider Engie biedt voor residentiële en kleine professionele klanten vanaf 1 april opnieuw vaste contracten aan voor elektriciteit en gas. Voor variabele contracten schakelt Engie over op maandelijkse indexeringen, zo meldt het bedrijf. Luminus was tot dusver de enige die weer vaste contracten aanbood, sinds januari.

Lees meer »

Angel uit akkefietje: Nathan Van Hooydonck vertelt het verhaal achter zijn ‘kwak’, kritische José De Cauwer reageert met kwinkslag

“Niet te agressief worden. Het is niet omdat je voor een Nederlandse ploeg rijdt, dat je ook moeilijk moet doen”. Woorden van VRT-koerscommentator José De Cauwer tijdens de tweede rit van Parijs-Nice die bij Nathan Van Hooydonck niet in goeie aarde zijn gevallen. Onze landgenoot van Jumbo-Visma legde aan onze man in Parijs-Nice uit wat er precies aan de hand

Lees meer »

Duitse autoriteiten arresteren 18-jarige die aanslag plande

De Duitse politie heeft aan de Duits-Oostenrijkse grens bij Passau een 18-jarige man gearresteerd die een terroristische aanslag zou hebben gepland in Frankfurt. De man wilde naar Irak reizen om zich daar aan te sluiten bij terreurgroep Islamitische Staat (IS), maakten de politie in Wiesbaden en het openbaar ministerie in Frankfurt donderdag gezamenlijk bekend.

Lees meer »

Staking dreigt bij Austrian Airlines rond Pasen

Ook bij Lufthansa-dochter Austrian Airlines woedt er een sociaal conflict over meer loon. Dinsdag werden al eens een honderdtal vluchten afgelast, toen de vakbond Vida een personeelsvergadering organiseerde. Als er geen vooruitgang wordt geboekt in de onderhandelingen, dreigt de vakbond met een staking rond Pasen.

Lees meer »

Leuvense politie zoekt ‘dierenflik’

Een twintigtal medewerkers van Leuvense lokale politie die allemaal deel uitmaken van de werkgroep ‘dierenwelzijn’, heeft donderdag een opleiding ‘EHBO voor dieren’ gekregen. Intussen zoekt de Leuvense politie ook een ‘dierenflik’. “Dit is een duidelijk signaal dat we het welzijn van dieren binnen ons korps hoog in het vaandel dragen en er de volgende jaren oog zullen voor blijven hebben”,

Lees meer »