Nieuwsfeed

Protest om Franse pensioenhervorming houdt aan: wegblokkades en opstapelend vuilnis in Parijs 

Op verschillende plaatsen in Frankrijk is het erg onrustig. Veel mensen trekken de straat op nadat de Franse regering gisteren de pensioenhervorming doorgevoerd heeft, zonder de goedkeuring van het parlement. Zeker 300 mensen werden al gearresteerd, op verschillende plaatsen werden wegblokkades opgeworpen.

Krantenkoppen in België

Gemeenschappelijk comité keurt herziening Noord-Ierse protocol goed

Het gemeenschappelijke comité dat moet toezien op de correcte uitvoering van het uittredingsakkoord, heeft officieel groen licht gegeven voor het akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de herziening van het Noord-Ierse protocol. “Het is getekend en verzegeld”, laat Maros Sefcovic, vicevoorzitter van de Europese Commissie, weten op Twitter.

Lees meer »

Oekraïens leger lanceert opmerkelijke reddingsoperatie met drone: “volg mij”

Een Oekraïens echtpaar reed vorige zomer per ongeluk naar de frontlinie waar ze onder vuur werden genomen door Russische troepen. De man raakte daarbij zwaargewond, maar zijn echtgenote kon via een opmerkelijke reddingsmissie in veiligheid gebracht worden. Het Oekraïense leger bevestigde namelijk een bericht aan een drone waarmee ze de vrouw konden helpen ontsnappen. De dronebeelden tonen de aangrijpende aanval

Lees meer »

EU eens over aanpak ‘economische chantage’ door landen als China

De Europese Unie moet kunnen terugslaan als landen als China en Rusland lidstaten onder druk zetten door bijvoorbeeld hun handel af te knijpen, zijn EU-landen en het Europees Parlement overeengekomen. De nieuwe wapens tegen “economische chantage” zijn eerst en vooral bedoeld zodat andere mogendheden zulke praktijken uit hun hoofd zetten.

Lees meer »

Amnesty International: “Iran martelt kinderen die meedoen aan protesten tegen regime”

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International klaagt het geweld aan dat Iraanse veiligheidsdiensten tegen kinderen gebruiken. Verschillende kinderen die werden gearresteerd tijdens protesten tegen het regime zijn zwaar gemarteld, klinkt het. De slachtoffers werden in hechtenis genomen en kregen vervolgens zweepslagen en elektrische schokken. Ze werden ook seksueel misbruikt. Het gaat om zowel jongens als meisjes en het jongste slachtoffer is amper

Lees meer »

Pesterijen, homofoob gedrag, verziekte sfeer: onthutsend personeelsrapport in politiezone Haacht

Pesterijen, homofoob gedrag, een verziekte sfeer. Na meerdere klachten tegen de leiding van politiezone Haacht, is er nu een onthutsend rapport van de preventiedienst. Daaruit blijkt dat een op de vijf personeelsleden de afgelopen zes maanden geconfronteerd werd met grensoverschrijdend gedrag. “Zottin, rijp voor de psychiater, salonrechercheur,… Je krijgt het allemaal te horen, en het liefst met iedereen erbij”, getuigen

Lees meer »

Trump: “Alleen ik kan een derde wereldoorlog voorkomen”

Donald Trump is “de enige die de wereld kan redden van een derde wereldoorlog”. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president zaterdag gezegd, op de jaarlijkse conservatieve conventie die in voorsteden van Washington werd gehouden. Trump haalde ook uit naar de “oorlogszuchtige Democraten en imbeciele Republikeinen”. “We hadden een Republikeinse partij die geleid werd door monsters, neoconservatieven, globalisten, fanatieke aanhangers van

Lees meer »

Waarom je beter niet boekt met een online reisagentschap

Vroeger moest je naar een reisbureau, nu boek je die droomreis bij een Online Travel Agency (OTA) vanuit je zetel. Fantastisch toch? Tot die droomreis de mist ingaat. Zo wacht Anneke Vander Steene al maandenlang op een terugbetaling, nadat ze haar vlucht noodgedwongen moest annuleren. Nochtans heeft ze recht op dat geld. “Hoe kan dat zomaar?”

Lees meer »

Weggaan bij je partner met dementie: begrijpelijk of harteloos?

Een Porsche-topman vraagt de echtscheiding aan omdat hij zijn echtgenote met dementie niet meer herkent. Of doet hij het voor zijn nieuwe scharrel? De boulevardpers denkt er het zijne van, maar zaak is dat het een debat op gang getrokken heeft. Zeker is ook dat het uitzonderlijk zeldzaam is, aldus ouderenpsycholoog en relatietherapeut Luc Van De Ven. “Minder zeldzaam is

Lees meer »

Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgenoten, jeugdrivalen en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”

Gent-Wevelgem is deze lente hét doel van Tim Merlier (30). Wie op zo’n moment niet mag ontbreken, is Bert Van Lerberghe (30): sprintloods, beste vriend en vader van zijn petekind. Dit duo van Soudal-Quick.Step vormt de oudste ‘bromance’ van het peloton. Een dubbelinterview met de klasgenoten van het VTI Waregem: “Tijdens de les praktijk verstopten we ons in het magazijn

Lees meer »

Belgen leveren minilabo voor mRNA-vaccins in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse biotechbedrijf Afrigen kan binnenkort rekenen op een Belgisch automatisch minilaboratorium voor de productie van RNA voor vaccins. Dat moet het makkelijker maken voor het bedrijf in Kaapstad, dat het eerste Afrikaanse mRNA-vaccin tegen COVID-19 ontwikkelde, om zijn productie op te schalen. Dat leerden koning Filip en koningin Mathilde zaterdag bij hun bezoek aan de site.

Lees meer »

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”

Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi bestaat er een “geheim huwelijk” tussen N-VA en Vooruit en is dat “het grootste publieke geheim van Wetstraat”. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. Ook gisteren op een CD&V-congres in Gent maakte hij daar al een toespeling op en noemde hij zijn partij het enige alternatief voor de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit, die

Lees meer »