Nieuwsfeed

Pyromaan (39) die Hoboken in de ban hield is veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf voor 12 brandstichtingen 

De pyromaan uit Hoboken die 12 auto’s in brand stak, is veroordeeld tot 5 jaar cel met uitstel. De vrouw (39) wou wraak nemen op de eigenaars van de wagens, omdat ze geen luchtzuiveraar of stofzuiger van haar wilden kopen. Volgens haar advocaat was ze zwaar depressief en kon ze niet meer helder nadenken. Ze moet de slachtoffers ruim 125.000 aan schadevergoedingen betalen.

Krantenkoppen in België

Kiev woest om “gruwelijke video” van executie Oekraïense soldaat

Op sociale media circuleren beelden waarin te zien is hoe een Oekraïense soldaat wordt neergeschoten door Russische troepen. In het fragment is te zien hoe een vermoedelijk ongewapende man, die volgens Sky News een krijgsgevangene is, in een Oekraïens uniform een sigaret rookt en “Glory to Ukraine” roept. Vervolgens wordt hij neergeschoten.

Lees meer »

“Messi, we wachten op je”: Schoonfamilie van Messi doelwit van schutters, daders laten dreigend briefje achter

De ouders van Antonela Rocuzzo, vrouw van Argentijnse voetballer Lionel Messi, waren gisteren het doelwit van twee schutters. De daders vuurden veertien schoten af op één van de supermarkten van de familie. Voor ze op de vlucht sloegen lieten ze een dreigend briefje achter, geadresseerd aan Messi zelf. Er vielen geen gewonden aangezien de winkel tijdens de aanval leeg was.

Lees meer »

Raad van Bestuur UGent keurt ondanks hevig protest besparingsronde goed 

De Raad van Bestuur van de UGent heeft vanavond een grote besparingsronde goedgekeurd. Die zal de komende maanden uitgewerkt worden tot een reeks concrete maatregelen ten belope van zowat 30 miljoen euro per jaar. 10 miljoen euro zou de universiteit realiseren met nieuwe inkomsten maar ruim 20 miljoen euro zou komen van besparingen. Wat bij bonden en studenten de voorbije

Lees meer »

Gentse jongeren filmen hoe ze ‘liefdesrivaal’ slaan en bewusteloos achterlaten: “Geklopt tot hij vreemde geluiden begon te maken”

Vijf Gentse jongeren, allemaal niet ouder dan 22 jaar, riskeren elk een celstraf van drie jaar wegens een brutale vechtpartij en diefstal. Het slachtoffer bleek een kennis te zijn die tegen hun zin contact had met een meisje. Om hem een lesje te leren trokken ze naar zijn woning in Wachtebeke, waar hij in elkaar getimmerd werd. De vechtpartij werd,

Lees meer »

Nieuw klimaatrapport: “Aardopwarming boven 1,5 graad wordt steeds waarschijnlijker”

Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad uitkomt. Tot die conclusie komt het internationale panel van klimaatwetenschappers IPCC in een nieuw rapport. De wetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. Die worden ook

Lees meer »

Man redt met blote handen 9 mijnwerkers die vastzitten in goudmijn

In Congo zijn er negen mijnwerkers gered nadat een goudmijn instortte na een hevige regenbui. Beelden tonen hoe een man met blote handen zijn collega’s bevrijdt. De beelden gaan viraal op sociale media waar iedereen de man een held noemt omdat de mijnwerker zijn leven op het spel zette om zijn collega’s te redden. Er komen in Congo wel vaker

Lees meer »

Klimaatpanel IPCC na 48 uur eens over afsluitend verslag

Het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) is met 48 uur vertraging en nazitten eens geworden over de samenvatting van de zes rapporten die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd. Zondagavond gaven de regeringsvertegenwoordigers van de aangesloten landen groen licht voor de definitieve tekst van de synthese.

Lees meer »