Nieuwsfeed

RECENSIE. ‘Dansaertvlamingen’: “De Instagrampagina is helaas grappiger dan de tv-reeks”

Op de Instagrampagina ‘Dansaertvlamingen’ lacht Sara Leemans al enkele jaren met hippe stedelingen die op een bakfiets door de stad zoeven en in elk restaurant verontwaardigd hun geduld verliezen als er minder dan twee vegan opties op de kaart prijken. Met succes, zo getuigt het aantal volgers, dat intussen de kaap van 70.000 voorbij is. Een tv-versie kon dan ook niet langer uitblijven. Is de sketch-show, die te bekijken is op Streamz, even hilarisch als de Instagrampagina? Bram De Brabander zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.

Krantenkoppen in België

De 7 favoriete eetadressen van ‘Radio 2′-presentator Sven Pichal: “Ongelooflijk lekkere tomatensaus, en normaal ben ik daar niet eens zo’n fan van”

Vlaamse kost maakt ‘Radio 2′-presentator Sven Pichal (44) meestal zelf. “En dan nog het liefst met het kookboek ‘Easy Dinners’ van Louise De Brabandere in aanslag”, vertelt hij. Op restaurant kiest hij dan weer meer voor mediterrane smaken. Aan welke tafels schuift hij het liefst aan? Hij deelt zijn zeven favoriete eetadressen in ons land.

Lees meer »

“Feyenoord, Ajax of PSV? Maakt niet uit, we winnen toch”: amateurs van Spakenburg geloven zelfs in bekerfinale, maar kunnen ze die wel spelen?

Sensatie in de Nederlandse beker. Amateurclub Spakenburg heeft er FC Utrecht verslagen én vernederd in de kwartfinale. De derdeklasser klopte de subtopper uit de Eredivisie met straffe 1-4-cijfers. “Ik heb de tickets voor de Europa League al geboekt”, grapte een euforische doelpuntenmaker Vink. Al heeft Spakenburg bij een eventuele bekerfinale wel een praktisch ‘probleem’.

Lees meer »

Mercator kwartslag gedraaid en langs de kade gelegd in Oostende

Het zicht van Oostende is een beetje veranderd: de beroemde driemaster, de Mercator, werd een kwartslag gedraaid en langs de kade gelegd. Dat is gebeurd omdat er binnenkort onderhoud nodig is aan de ra’s (de horizontale delen van de masten) en gieken. Maar misschien is die nieuwe ligging, langs de kade, wel definitief.

Lees meer »

Verklapt de hunk van ‘#LikeMe’ door verdacht gedrag dat er een film komt? “Ik zou er niet te snel vanuit gaan dat we stoppen”

Het vierde seizoen van ‘#LikeMe’ telt nog 3 afleveringen en dan valt het doek definitief over de populaire Ketnet-reeks. Het rouwproces van de hevige fans begint dus stilaan op gang te komen. Of is dat toch nog niet nodig? Sowieso vullen onder meer Camille Dhont, Pommelien Thijs en Maksim Stojanac begin april nog 4 Sportpaleizen met hun Vlaamse covers, maar

Lees meer »

Kan een autoritaire leider detoxen?

21:42 De pijnlijke saga bij de pretparkgroep Plopsa doet het aantal klachten over toxisch leiderschap stijgen. Maar kan een autoritaire manager ook detoxen? En kan een organisatie genezen van een giftige sf…

Lees meer »

KIJK. Belgische Griek getuigt: “Iedereen weet dat treinen in Griekenland niet veilig zijn”

Jerassimos Coidan woonde jarenlang in ons land, maar woont intussen opnieuw in Griekenland. De Belgische Griek getuigt bij VTM NIEUWS over het spoorwegnet waar amper in wordt geïnvesteerd. “Iedereen weet dat de treinen in Griekenland niet veilig zijn want het netwerk is zeer oud”, vertelt hij aan onze redactie. Ook de hulpmiddelen voor een geautomatiseerde communicatie blijken stuk. “Om het

Lees meer »