Nieuwsfeed

Rolls-Royce ontwikkelt kleine nucleaire reactor voor toekomstige maanbases

De Britse industriële groep Rolls-Royce heeft 2,9 miljoen pond (3,3 miljoen euro) financiering ontvangen van het Britse ruimtevaartagentschap voor de ontwikkeling van kleine nucleaire reactoren voor toekomstige maanbases.

Krantenkoppen in België

Noorse oppergod Odin werd 150 jaar eerder vereerd dan gedacht

De Noorse oppergod Odin werd (minstens) 150 jaar eerder vereerd dan tot nog toe werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe ontdekking in Denemarken. Runologen hebben daar de tot nog toe oudst bekende geschreven verwijzing naar de god ontcijferd in runentekens op een gouden sieraad uit de vijfde eeuw. "Het zou de sleutel kunnen zijn tot het begrijpen van andere

Lees meer »

Béatrice (23) getuigt als eerste op proces aanslag Zaventem: “Ik verloor beide benen en lag maand in coma, maar haalde wel Paralympische Spelen”

Béatrice Lasnier de Lavalette (23) heeft voor het assisenhof in Brussel getuigd over haar moeilijke strijd terug. De Frans-Amerikaanse atlete verloor beide benen bij de aanslag in Brussels Airport. Ze lag een maand in coma en onderging tientallen operaties, maar slaagde er uiteindelijk in om vijf jaar later deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Tokio. Vandaag stelt ze

Lees meer »

Mag de abdijboerderij van Averbode, het symbooldossier van de stikstofcrisis, openblijven door het nieuwe akkoord? : “Ik heb nog geen brief gekregen”

Het voorbije jaar groeide de abdijboerderij van Averbode uit tot hét symbooldossier van de nieuwe stikstofmaatregelen. De paters zouden hun melkveebedrijf na 900 jaar zien sluiten omdat het teveel impact heeft op de nabijgelegen natuur. Nu de Vlaamse regering een nieuwe stikstofdeal heeft afgesloten is er wat meer hoop voor Averbode. “Maar we leven nog altijd in onzekerheid.”

Lees meer »

LIVE GENT-WEVELGEM. Op naar nieuwe slijtageslag? Start in kletsnat Ieper, ook onderweg regen en wind voorspeld

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Op het randje

Nergens in Europa brokkelt de kust zo snel af als in het oosten van Engeland. ‘Telkens als ik terugga, is er iets veranderd’, zegt Max Miechowski.

Lees meer »