Nieuwsfeed

Rolls-Royce ontwikkelt kleine nucleaire reactor voor toekomstige maanbases

De Britse industriële groep Rolls-Royce heeft 2,9 miljoen pond (3,3 miljoen euro) financiering ontvangen van het Britse ruimtevaartagentschap voor de ontwikkeling van kleine nucleaire reactoren voor toekomstige maanbases.

Krantenkoppen in België

Winnares Vollering en Kopecky hebben even woorden na millimetersprint in Strade Bianche: “Er kwamen wat emoties aan te pas, maar nu is alles goed”

Spanning tot op de meet. Lotte Kopecky en Demi Vollering sprintten zij aan zij voor de overwinning in de Strade Bianche bij de vrouwen. Een fotofinish gaf uitsluitsel: Vollering won. Een nieuw een-tweetje voor SD Worx, al was de sfeer even bedrukt na de aankomst. “Niemand wist wie won. Lotte is een killer, maar ik wou uiteraard ook graag winnen”,

Lees meer »

Nederlandse politie vindt lichaam in Maas, net over Belgische grens: mogelijk gaat het om moeder van jongetje wiens lichaam eerder al werd gevonden

De Nederlandse politie heeft woensdag in de buurt van Maastricht een lichaam aangetroffen in de Maas. Volgens het Nieuwsblad zou het gaan om Fatma Bayram, de Belgische vrouw die eind vorige maand samen met haar zoontje verdween. Het lichaam van de 5-jarige jongen werd de dag na hun verdwijning al aangetroffen in de Maas ter hoogte van de stuwdam van

Lees meer »

Onze reisexpert tipt 4 zonnige reisdeals voor de paasvakantie: “Door gespreide lentevakantie profiteer je van lagere prijzen dan vorig jaar”

Voor het eerst in de Belgische geschiedenis is de paasvakantie enkel nog een ‘Vlaamse vakantie’. Dat wil zeggen dat de vakantiedrukte in ons land gespreid wordt, en dat heeft ook een invloed op de prijzen. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt vier topbestemmingen inclusief reisdeal voor begin april. “Hier boek je acht dagen all-inclusive, vlucht inbegrepen, voor 606 euro per persoon.”

Lees meer »

KIJK LIVE CAGE WARRIORS. Hij doet het! Jan Quaeyhaegens haalt het van Ciardo met technische knock-out na stevige ellebogen in tweede ronde

Fan van vechtsporten? Dan zit u vanavond goed bij HLN. Abonnees kunnen hier exclusief en gratis Cage Warriors 150, een groots MMA-gevecht in Londen, bekijken. Onze landgenoot Jan Quaeyhaegens – ‘Q-Bomb’ beet de spits af tegen Alberto Ciardo en hij haalde het met een technische knock-out in de tweede ronde. ‘t Was een cruciale kamp, want na zijn zege komt

Lees meer »

Nederlanders trekken naar de stembus: haalt BoerBurgerBeweging slag binnen?

Vandaag/woensdag trekken onze noorderburen naar de stembus voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Ruim dertien miljoen kiesgerechtigden hebben nog tot 21.00 uur vanavond om hun voorkeur uit te brengen. Het blijft afwachten of de rechts-liberale VVD, de partij van premier Mark Rutte, haar hegemonie weet te behouden of zoals verwacht, in de klappen zal delen.

Lees meer »

Is de vrees terecht voor een vergunningenstop in Vlaanderen door uitblijven stikstofakkoord? “In de praktijk zitten we al in een vacuüm”

In Nederland heeft de stikstofcrisis ertoe geleid dat bedrijven en zelfs huizen in sommige gevallen geen nieuwe vergunning meer kunnen krijgen. Ook hier wordt gevreesd voor een vergunningenstop als er niet snel een stikstofakkoord komt. "Maar eigenlijk zitten we nu al in een vacuüm en kan een rechter niet anders dan een vergunning in te trekken", zegt professor biodiversiteit en

Lees meer »

Evenepoel knuffelt na tweede ritzege in Catalonië met Oumi en… eindwinnaar Roglic: “We komen beter overeen dan de buitenwereld denkt”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »