Nieuwsfeed

“Russische troepen krijgen nu ook voet aan de grond aan overzijde van rivier in Bachmoet”

In de strijd om Bachmoet hebben de Russische troepen verder vooruitgang geboekt. Ze hebben de voorbije dagen ook voet aan de grond gekregen ten westen van de Bachmoetka-rivier, laat het Britse ministerie van Defensie weten.

Krantenkoppen in België

Voorlopige prognose: BoerBurgerBeweging op minstens 16 senaatszetels, combinatie GroenLinks-PvdA blijft steken op 15 stuks

De overwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) na de provinciale verkiezingen in Nederland blijkt nog groter dan gedacht. Een nieuwe voorlopige prognose van de Verkiezingsdienst van het persbureau ANP brengt de partij van Caroline van der Plas op zestien zetels in de Eerste Kamer. Mogelijk worden dat er zelfs nog zeventien. Daarmee is de BBB vanuit het niets de grootste: de

Lees meer »

“Ze hebben een eigen persoonlijkheid, emoties, unieke taal en kunnen tellen en eenvoudige gereedschappen gebruiken”: zo wonderlijk ingenieus is de bij

Je zal er waarschijnlijk zelden bij stilstaan als je er eentje ziet voorbijzoemen, maar de bij is een ingenieus diertje. Gedragsbioloog Lars Chittka (Queen Mary University) neemt ons mee in het wonderbaarlijke brein van het insect. Hoe zitten hun hersenen in elkaar? Hoe intelligent zijn ze echt? Hebben ze een persoonlijkheid zoals ons? Ontdek hier alles wat je nog niet

Lees meer »

ONS RAPPORT. Van “wat die allemaal uitspookte” tot “puurde álles uit de auto”: een maximumscore (!) en vier buizen in Bahrein

Het Formule 1-seizoen begon zoals het vorige eindigde, met dominantie van Max Verstappen. Dat belet onze watcher in Bahrein niet om met kritische blik het deelnemersveld te overschouwen in de vorm van een rapport. De zeventien piloten en drie opgevers, in volgorde van uitslag, beoordeeld met een punt op tien. Eentje krijgt zowaar een maximumscore, vier coureurs worden gebuisd. En

Lees meer »

“Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”: Bram Verbruggen en nieuwe weerman vangen pensioen Frank Deboosere op

Geen lange vakantie deze zomer voor Sabine Hagedoren en plots een pak meer werk voor de derde VRT-weerman Bram Verbruggen. Dat zijn de onmiddellijke gevolgen van het plotse vertrek van Frank Deboosere. Die gaat, vanaf volgende week al, vervroegd met pensioen. “Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”, weet Bram Verbruggen inmiddels. Gelukkig is er – zo vernemen we – al

Lees meer »

INTERVIEW. Tessa Wullaert is op haar 30ste verjaardag nog lang niet klaar met voetballen: “Ik blijf spelen zolang ik ervan kan leven”

Natuurlijk wordt ze graag in de bloemen gezet. Winnaars worden graag gevierd. Toch triggert het meteen ook haar cassante kant. “Mathi (haar partner, red.) weet dat hij mij geen bloemen moet geven. Ik laat die toch maar doodgaan.” Daar sta je dan in een bloemenwinkel in Sittard. Voilà, Tessa Wullaert. Zondag 30 jaar jong en na dit seizoen 11 jaar

Lees meer »

PORTRET. Dit is Lewis Capaldi, de koning van de zelfspot: “Ik ben een kleine, mollige loser die alleen maar muziek kan maken”

Een vete met Noel Gallagher, beste vrienden met Ed Sheeran én degene die Harry Styles vol op de mond kuste na de BRIT Awards. Lewis Capaldi (26), straks goed voor een bomvol Sportpaleis, weet hoe hij zich van de nodige aandacht moet verzekeren. Maar wie is de singer-songwriter – behalve getalenteerd, voorvechter van mentale gezondheid en ontzettend humoristisch – in

Lees meer »

Blijft een woning in de randgemeenten nog betaalbaar? “Hier betaal je vandaag zelfs 51% meer dan een jaar geleden”

De vastgoedprijzen in de vijf Vlaamse provinciesteden stijgen een stuk sneller dan elders. En vaak gaat het in de randgemeenten nog harder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van notaris.be. Wat maakt die randgemeenten zo aantrekkelijk? En hoeveel meer betaal je precies in vergelijking met een jaar geleden? notaris.be Bart van Opstal maakt een overzicht: “Prijsstijgingen van 15 procent zijn niet

Lees meer »