Nieuwsfeed

Sevilla-doelman is na aanval van PSV-fan wéér slachtoffer van supportersgeweld

Arme Marko Dmitrovic. De Sevilla-doelman, die onlangs werd aangevallen door een PSV-fan, was donderdagavond opnieuw het slachtoffer van supportersgeweld.

Krantenkoppen in België

Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere

Lees meer »

Wie waagt zich nog aan bankaandelen?

16:13 Een nieuwe bankencrisis, een nieuwe pandoering voor de bankaandelen. Beleggen in banken is een vak apart. Zijn de banken weer koopwaardig? En bent u beter af in Europa of in de VS, die de lont aan het…

Lees meer »

34 Vlaamse gemeenten hebben belasting op geldautomaten: N-VA wil bijsturing

In Vlaanderen zijn er nog 34 gemeenten die een belasting heffen op geldautomaten. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op een vraag van N-VA-parlementslid Sofie Joosen. Samen met haar partijgenoot Joris Nachtergaele dringt zij aan op een evaluatie van die belasting. Zij vinden dat een geldautomaat in de buurt een basisrecht moet

Lees meer »

Een gehaktbal van mammoetvlees: kweekvleesbedrijf stelt nieuwste creatie voor

Het Australische kweekvleesbedrijf Vow heeft in Amsterdam zijn nieuwste creatie voorgesteld: een gehaktbal gemaakt van mammoetvlees. Tenminste, een soort van mammoetvlees. Het gebruikte mammoeten-en olifanten-DNA om stamcellen van schapen "mammoeteiwit" te doen produceren. Hol nu niet meteen naar de winkel, want daar zal je de mammoetenbal niet snel vinden. Het blijft bij een eenmalig experiment.

Lees meer »

Stad Gent stelt tijdelijk TikTok-verbod in op werktoestellen

Gent verbiedt het personeel om nog langer gebruik te maken van de Chinese app TikTok op werktoestellen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan onze redactie. Het verbod geldt voor een half jaar en is van toepassing op de smartphones, pc’s en laptops die stadspersoneel gebruiken. Gent volgt een federale aanbeveling.

Lees meer »

Ook de weg kwijt tussen de vele variabele energietarieven? Gebrek aan transparantie op de gas- en elektriciteitsmarkt blijft aanhouden

Wie vandaag een nieuw energiecontract afsluit, vindt enkel bij Luminus een vaste tariefformule. Alle andere energieleveranciers bieden uitsluitend variabele tarieven. Ze hanteren daarbij een veelvoud aan formules. Dat leidt volgens energieregulator CREG tot een gebrek aan transparantie op de energiemarkten. De CREG pleitte daarom enkele maanden geleden voor een vereenvoudiging van de variabele tarieven vanaf 1 januari. In de praktijk

Lees meer »

Gent verdubbelt toeristentaks voor overnachting in vakantiehuis- of appartement: “We willen het toerisme leefbaar houden””

De stad Gent voert vanaf volgend jaar een nieuwe toeristentaks in. Nu betaalt elke bezoeker 3 euro voor een overnachting. Dat tarief verdubbelt voor een verblijf in een vakantiewoning, zoals een AirBnB. Gent wil voorkomen dat er nog meer gewone huizen of appartementen verhuurd worden aan toeristen. De tarieven voor de andere logeeropties worden een klein beetje hoger. De toeristentaks

Lees meer »

Wereldprimeur in Mol: onderzoeksreactor draait als eerste ooit op lager verrijkt (en dus veiliger) uranium

In het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol (SCK) is een belangrijke stap vooruit gezet tegen de verspreiding van kernbrandstof voor atoomwapens. Voor het eerst heeft de onderzoeksreactor van het SCK gedraaid op lager verrijkt uranium. Lager verrijkt uranium is veiliger dan hoogverrijkt uranium omdat je er moeilijker kernwapens uit kunt maken. Maar het is eigenlijk niet geschikt voor de reactor.

Lees meer »