Nieuwsfeed

Silicon Valley Bank vraagt bescherming tegen schuldeisers

Het moederbedrijf van de Amerikaanse Silicon Valley Bank, die de voorbije dagen in de problemen kwam, heeft bescherming aangevraagd tegen haar schuldeisers. De bank heeft in New York de zogeheten Chapter 11-procedure opgestart.

Krantenkoppen in België

Dit doen jaren van toeristenritjes op de rug met een olifant

Ritjes op de rug van een olifant zijn een populaire attractie voor toeristen in het zuidoosten van Azië. Maar helaas zijn die voor een olifant niet altijd even gezond. Een Thais opvangcentrum voor exotische dieren maakt dit pijnlijk duidelijk met enkele foto’s. "Olifanten zijn niet gemaakt om erop te kunnen rijden", zegt Wildlife Friends Foundation Thailand.

Lees meer »

Blijft defensieminister Dedonder (PS) TikTok gebruiken ondanks waarschuwingen van haar eigen cyberbaas? “Beetje serieus blijven”

Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) blijft TikTok gebruiken ondanks de waarschuwing van de cyberbaas van de Belgische Defensie voor de gevaren van de Chinese app. “Een beetje serieus blijven”, reageert ze op Twitter. Volgens Dedonder zijn alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar toch blijven N-VA en Open Vld kritisch. “Onverstandig”, klinkt het daar.

Lees meer »

KIJK. Nieuw kookpunt in de vete: Jake Paul gaat lopen voor “Floyd Mayweather en 50 kerels die hem willen bespringen”

Een opvallend moment na de basketbalwedstrijd in de NBA tussen Miami Heat en de Cleveland Cavaliers woensdagavond. Mediasensatie en bokser Jake Paul was één van de aanwezigen in het stadion. Maar wanneer hij samen met zijn bodyguard het stadion verlaat, krijgt hij het aan de stok met oude bekende Floyd Mayweather en zijn aanhang. Volgens Paul zou Mayweather “met 50

Lees meer »

De Sutter: “Stilaan meer vrouwelijke hogere ambtenaren, maar kandidaturen te vaak opgesteld met mannen in achterhoofd”

Onze federale overheid is nog steeds een mannenwereld, maar stilaan zien we ook meer vrouwen tussen die topambtenaren. Twee jaar geleden was 20 procent van de hogere ambtenaren een vrouw, vorig jaar steeg dat aandeel naar 30 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Vlerick. Vrouwen doen het beter op de proeven, volgens federaal vicepremier en minister van Ambtenarenzaken Petra

Lees meer »

Twee schachten die doop Sanda Dia wél overleefden, nemen geen afstand van doopmeesters: “We weten dat niemand van hen dit gewild heeft”

Ook al kropen schachten “Maxim” en “Cedric” op 5 december 2018 zelf gewond uit de put, de vriendschap met de doopmeesters van Reuzegom is grotendeels intact gebleven. Er is boosheid, maar ook medelijden met het feit dat ze nu alle achttien een celstraf riskeren, bleek maandag tijdens het pleidooi van hun advocaat. “Eigenlijk staan we hier tegenover twintig Reuzegommers”,

Lees meer »

“‘Mijn lief is narcist en ik, ocharme, ben hoogsensitief.’ Dat hoorde ik al zó vaak.” Expert over echte toxische liefde

Toxische relaties zijn hot op sociale media. Coaches geven je de ‘rode vlaggen’ en moedigen je aan om er een einde aan te maken. Maar giftige liefde is echt niet zo zwart-wit, zegt relatietherapeute Vanessa Muyldermans. Het kan élk koppel overkomen, de schuld ligt niet altijd alleen bij ‘de narcist’ en soms verdient de liefde zelfs een tweede kans. “Na

Lees meer »