Nieuwsfeed

Staking bij Delhaize vooral in Brussel en Wallonië voelbaar

Ook vandaag houdt het personeel van eigen winkels van Delhaize de deuren van de supermarkt massaal dicht. Dat is vooral in Brussel en Wallonië het geval.

Krantenkoppen in België

Geen idee wat ‘Redfall’ precies wordt, maar er zitten vampieren in

De videogamestudio die ons cultgames als ‘Dishonored’, ‘Prey’ en ‘Deathloop’ bracht, komt begin mei met een nieuwe. We gingen in Londen aan de slag met Arkane Games’ ‘Redfall’, een game waarin je met zware oorlogswapens op vampieren jaagt. En waarvan we hopelijk snel de échte bedoeling zullen snappen, want dat is altijd een moeilijke met games van het Amerikaans-Franse hitfabriekje.

Lees meer »

Oekraïense sporters moeten wedstrijden met Russen boycotten

De atleten van Oekraïne hebben vandaag officieel de opdracht gekregen om wedstrijden met sporters uit Rusland of Wit-Rusland te boycotten. Dat heeft het Oekraïens kabinet beslist, zo maakte kabinetsminister Oleh Nemchinov bekend op de Oekraïense televisie. Het besluit geldt voor alle wedstrijden, met inbegrip van de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Lees meer »

Europa hinkt achterop in zonnepanelenindustrie: “Kans is groot dat Europese producenten voor VS zullen kiezen”

Als Europa geen duidelijke beleidskeuzes durft maken om de productie van zonnepanelen te stimuleren, is de kans groot dat Europese producenten van groene energie naar de VS zullen trekken. Dat zegt Dries Acke, directeur van SolarPower Europe. Europa wil tegen 2025 een jaarlijkse productiecapaciteit van 30 gigawatt aan zonnepanelen realiseren, maar volgens Acke zijn er meer investeringen en gedurfde beleidskeuzes

Lees meer »

LIVE GENT-WEVELGEM. Interessant groepje na eerste passage over de Kemmelberg: Laporte, Mohoric en Pedersen mee

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Ruth Beeckmans liet kenmerkende moedervlek verwijderen

“Die boebel, die hoort zo hard bij mij.” Enkele jaren geleden verklaarde Ruth Beeckmans (40) nog dat ze haar kenmerkende moedervlek nooit zou laten verwijderen. Op de première van ‘Aller/Retour’ – haar nieuwste film – bleek de actrice er toch afscheid van genomen te hebben.

Lees meer »

Yoshadiinho wint als eerste ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’: “Nu krijgt hij de kans om zijn droom waar te maken”

Een eer om ‘u’ tegen te zeggen. Yoshi (21) – beter gekend als Yoshadiinho – mag zich als allereerste ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ noemen. De Antwerpenaar wist met zijn meeslepende moves en afrodans het publiek helemaal te veroveren. Iets waar Yoshi enorm trots op is. “Heel wat mensen uit mijn community appreciëren het dat ik de afrostijl aan Vlaanderen

Lees meer »

Is het uur op je smartphone of laptop altijd correct?

Bijna 150.000 mensen belden vorig jaar nog de sprekende klok van telecomoperator Proximus. Deze telefoonlijn leest de exacte tijd voor, zodat jij je wekker en horloge steeds juist kan instellen. Maar waarom is dit in deze digitale tijden nog nodig? Is het uur dat op onze gsm’s, tv’s en laptops vermeld staat dan niet altijd correct?

Lees meer »