Nieuwsfeed

Steeds meer jonge mensen krijgen een nekbult door intensief schermgebruik: zo kan jij dat voorkomen (of genezen)

Steeds meer Vlamingen hebben last van een nekbult: een plaatselijke vetophoping onderaan de nek. Vooral vrouwen zijn vatbaar voor de lastige kwaal die door een verkeerde houding wordt veroorzaakt. “We zien een rechtstreeks verband tussen het toegenomen schermgebruik en de stijgende groep patiënten met een nekbult”, zegt dr. Thomas Mathieu (UZ Antwerpen). Hij legt uit hoe je ervan verlost raakt.

Krantenkoppen in België

“Die bocht lukt me écht niet”: met liefst vier breuken en flirtend met pijngrens deed Lance Stroll haast het onmogelijke in Bahrein

Fernando Alonso (41) werd terecht bejubeld voor zijn derde plek in de Formule 1-opener in Bahrein op 5 maart. Maar wat Aston Martin-ploegmaat Lance Stroll (24) deed, was misschien nog straffer. Met vier botbreuken – opgelopen tijdens een fietsongeluk – reed hij zonder de bochten perfect te kunnen aansnijden en de limieten van de pijngrens aftastend naar een zesde plaats.

Lees meer »

Alsnog zomertijd in verdeeld Libanon na verrassend uitstel

Libanon gaat toch officieel over op de zomertijd na een verrassend uitstel. Waarnemend premier Najib Mikati maakte een ommezwaai. De moslim-politicus verschoof vorige week de invoering van de zomertijd naar 20 april als de islamitische vastenperiode ramadan afloopt, maar hij komt daar nu op terug. In heel Libanon wordt woensdagnacht alsnog de klok een uur vooruit gezet.

Lees meer »

Ook Bella Hadid stopt met drinken. Dit zijn de gevolgen van alcohol op elk lichaamsdeel: “Het bevat véél calorieën”

Topmodel Bella Hadid drinkt al 5 maanden niet meer en dat is opvallend, want alcohol is overal. We vergeten zo vaak wat het doet met ons gewicht, onze huid, organen en ons brein, risico’s waarvoor zelfs sporadische drinkers moeten opletten. Een toxicoloog, leverspecialist en medisch socioloog overlopen álle gevolgen van alcohol. “Mannen en vrouwen zien het effect op elk een

Lees meer »

Jonge man klimt in metershoge zendmast in Roeselare

In Roeselare zijn de hulpdiensten uitgerukt omdat er een jonge man in een hoge zendmast was geklommen. Een gespecialiseerd reddingsteam probeerde de 18-jarige Roeselarenaar terug op de begane grond te krijgen. Na anderhalf uur besloot hij zelf naar beneden te komen. Hij vluchtte weg maar de politie kon hem snel vatten.

Lees meer »

Tiense handelaars lopen warm voor eigen buurtinformatienetwerk

In Tienen hebben zich al 35 handelszaken aangesloten bij een buurtpreventienetwerk, dat speciaal voor hen bedoeld is. Het netwerk laat toe om de politie én de andere aangesloten handelaars snel te verwittigen bij onraad. Een recente golf van inbraken en diefstallen heeft voor de bewustwording bij de handelaars gezorgd.

Lees meer »

RTBF-journalisten zeggen vertrouwen in bestuur op

De journalisten van de Franstalige openbare omroep RTBF vragen dat er onmiddellijk een doorlichting van de manier van werken binnen de omroep komt. Ze zeggen daarbij ook het vertrouwen in de huidige directie op. De redactie reageert daarmee op de recente zelfdoding van een journalist.

Lees meer »

LIVE MILAAN-SANREMO. Het peloton duwt het gaspedaal in, op naar de Capi!

Het is tijd voor het eerste Monument van het seizoen: Milaan-Sanremo. Schiet Wout van Aert een tweede keer raak op de Via Roma? Of zorgt man-in-(bloed)vorm Tadej Pogacar voor een tweede Sloveense zege op rij? Na een derde van de wedstrijd hebben negen vluchters drie minuten op het peloton. De grote ploegen houden het zaakje onder controle. Op deze pagina

Lees meer »