Nieuwsfeed

Stellingbedrijf van Michel Van den Brande beboet voor inbreuken op de veiligheid: “We kunnen toch niet iedereen gaan controleren?”

De rechtbank van Dendermonde veroordeelt Kontrimo, het stellingbedrijf van Michel Van den Brande uit Temse, tot een boete van 8.000 euro met uitstel. Op verschillende werven werden in 2020 en 2021 verschillende inbreuken op veiligheidsmaatregelen voor het personeel vastgesteld. Zijn advocaat had de vrijspraak gepleit. “De verantwoordelijkheid voor het toepassen van de maatregelen ligt niet enkel bij de werkgever, maar ook bij de werknemer”, zei hij op het proces.

Krantenkoppen in België

Lynyrd Skynyrd-gitarist Gary Rossington (71) overleden

Gitarist Gary Rossington, bekend van de Amerikaanse rockband Lynyrd Skynyrd, is op 71-jarige leeftijd overleden. De overige bandleden laten in een bericht op Facebook weten dat hun ‘broer, vriend, familielid, songwriter en gitarist’ zondag is gestorven. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Lees meer »

Noorse oppergod Odin werd 150 jaar eerder vereerd dan gedacht

De Noorse oppergod Odin werd (minstens) 150 jaar eerder vereerd dan tot nog toe werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe ontdekking in Denemarken. Runologen hebben daar de tot nog toe oudst bekende geschreven verwijzing naar de god ontcijferd in runentekens op een gouden sieraad uit de vijfde eeuw. "Het zou de sleutel kunnen zijn tot het begrijpen van andere

Lees meer »

🎧 PODCAST. ‘Wuyts en Vlaeminck’ blikken met bondscoach Vanthourenhout vooruit naar het voorjaar: “Er liggen heel veel kansen voor Van Aert”

De scherpste podcast van de koers. Dat is ‘Wuyts en Vlaeminck’, met wekelijkse gasten uit het wielerpeloton. Als eerste aflevering serveren Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck samen met bondscoach Sven Vanthourenhout een voorbeschouwing op het wielervoorjaar. Beluister hieronder de volledige aflevering of kijk naar enkele scherpe fragmenten uit de podcast!

Lees meer »