Nieuwsfeed

Tanzania onderzoekt mysterieuze ziekte die al vijf levens eiste

Tanzania heeft aan medische experts gevraagd om een mysterieuze “overdraagbare” ziekte te onderzoeken die nu al aan vijf mensen het leven heeft gekost in het land. Dat hebben de autoriteiten gemeld.

Krantenkoppen in België

Amerikaanse centrale bank verhoogt rente opnieuw met 25 basispunten

De Federal Reserve heeft woensdag de rente opnieuw verhoogd met 25 basispunten. De Amerikaanse centrale bank moest een evenwicht zien te vinden tussen enerzijds de strijd tegen de hoge inflatie (waarvoor de rente wordt opgetrokken om de vraag te laten afkoelen) en anderzijds de plotse bankencrisis in de VS, met de val van Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Lees meer »

Gilkinet wil strenge straffen voor promoten straatraces op sociale media

Wie op TikTok of andere sociale media opschept over straatraces of overdreven snel rijden, moet daarvoor streng beboet worden. Dat vindt althans minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), die straffen voorstelt die kunnen oplopen tot 1.000 euro en/of een jaar zonder rijbewijs. En het kan zowel gaan om de bestuurder als om een passagier of omstaander.

Lees meer »

Nora Gharib kreeg veel kritiek nadat ze zich mengde in hoofddoekendebat: “Ga terug naar uw land, kreeg ik te horen”

“Ik heb constant het gevoel dat ik tussen twee vuren sta”. Zo omschrijft actrice/presentatrice Nora Gharib haar leven, als een spreidstand tussen de twee culturen waarin ze leeft als jonge succesvolle vrouw en moeder. Ze mengt zich ook graag in het maatschappelijke debat, maar dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Dat vertelt ze in een gesprek met Desna

Lees meer »

Beelden tonen vermoedelijke executie van krijgsgevangene door Russische soldaten: “Een nieuwe oorlogsmisdaad”

Oekraïense leiders reageren met afschuw op een video van de vermoedelijke executie van een krijgsgevangene door Russische soldaten. De beelden hierboven tonen slechts een deel van die video. Op de ruwe beelden, die de ronde doen op sociale media, is te zien hoe het ongewapende slachtoffer doorzeefd wordt met kogels. “Oorlogsmisdaden worden in Rusland gecultiveerd”, schrijft Andriy Yermak, hoofd van

Lees meer »

Energieverbinding tussen België en Denemarken loopt 3 jaar vertraging op

De verbinding tussen de Belgische en Deense energie-eilanden zal vertraging oplopen. Voorspellingen van de Deense autoriteiten geven aan dat die verbinding in 2033 zal afgerond zijn in plaats van in 2030. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) plant niettemin een onderhoud met haar Deense collega om die termijn in te korten, zo bleek vandaag uit haar antwoord op

Lees meer »

Pak me dan als je kan: komische foto toont inventieve verstopplek van drugscrimineel die vlucht voor politie

In het Verenigd Koninkrijk heeft een kat-en-muisspel tussen de politie en een drugscrimineel een komisch beeld opgeleverd. Zo had Etmond Lika, die veroordeeld is voor cannabishandel, een inventieve manier gevonden om aan de politie te ontsnappen. De 32-jarige Albanees was op zijn dak geklommen en schuilde net boven zijn dakraam. En dat zorgde bij de politieagenten voor de nodige verwarring.

Lees meer »