Nieuwsfeed

‘The Crown’ achterna: fictiereeks op komst over ontluikende liefde tussen Máxima en Willem-Alexander

De Nederlandse koningin Máxima (51) krijgt een fictiereeks over haar leven. In de Videoland-serie komen kijkers meer te weten over haar relatie met Willem-Alexander. Opnames voor de fictiereeks gaan in juni van start. Op het uiteindelijke resultaat is het wel nog wachten tot volgend jaar.

Krantenkoppen in België

Schepen voor Gezondheidsbeleid in Schelle wil leeftijd voor preventief onderzoek dikkedarmkanker verlagen naar 45 jaar

In heel wat gemeenten worden deze maand gebouwen ’s avonds blauw verlicht om aandacht te vragen voor de Actiemaand Dikkedarmkanker. Dat is ook het geval met het gemeentehuis in Schelle. Daar waren ze in 2018 pilootgemeente om de leeftijd voor het preventief onderzoek te verlagen naar 50 jaar. Nu pleit schepen van Gezondheidsbeleid Axel Boen (CD&V) voor een verlaging naar

Lees meer »

Waar 5 jaar geleden nog een steenkoolcentrale stond, opent nu het grootste batterijpark van België: “Je staat hier letterlijk tussen het verleden en de toekomst”

Vandaag wordt het grootste batterijpark van ons land ingehuldigd. Goed voor een capaciteit van zo’n 20.000 thuisbatterijen, ofwel het dagverbruik van dik 10.000 gezinnen. Hoe werkt zo’n park precies? Is dit de voorbode van een enorme opmars van grote batterijprojecten? En kunnen batterijparken ook voor stabielere prijzen zorgen?

Lees meer »

Loonkloof tussen mannen en vrouwen neemt toe met leeftijd

De loonkloof -het verschil in uurloon- tussen mannen en vrouwen neemt toe met de leeftijd. Dat blijkt uit cijfers die Statbel bekendmaakte in het kader van Internationale Vrouwendag. Voor 35-44-jarigen bedraagt de kloof 4,5 procent, bij de 55-64-jarigen stijgt dat tot 8,5 procent. In de categorie van jonge werknemers – tot 25 jaar – is de loonkloof zelfs licht negatief

Lees meer »

Onze chef voetbal over de zwaarste inzinking onder Mannaert en Verhaeghe: “Parker denkt dat er achter elke hoek een vijand schuilt”

Deze achtste finale van de Champions League tegen Benfica had voor Club Brugge de climax moeten zijn van een geweldig seizoen. Niets is minder waar. “Van de glorie in Porto en Madrid blijft geen sprankel meer over”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Club zakte de jongste weken schrijnend door de ondergrens. En dat in een chaotische regie van een

Lees meer »

Chinese president Xi Jinping binnenkort naar Rusland: “Verheugd op positieve rol van China in het conflict met Oekraïne”

De Chinese president Xi Jingping zal “ergens in de komende maanden” een bezoek brengen aan Moskou, voor overleg met de Russische president Vladimir Poetin. Dat meldt de Wall Street Journal. De ontmoeting tussen beide leiders zou deel uitmaken van een poging om vredesbesprekingen over Oekraïne op gang te trekken. De voorbereidingen voor de top zouden zich echter nog in een

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Guillaume (28) toont hoe hij 27-jarige Steven in zijn appartement doodstak tijdens verkeerd gelopen date

In de Joseph Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw heeft maandag de reconstructie plaatsgevonden van de moord op de 28-jarige Steven C. uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Het slachtoffer was in mei vorig jaar op bezoek in het appartement van de verdachte toen het ‘s nachts compleet verkeerd liep. Steven bloedde dood in de douche na een messteek in de hals terwijl de verdachte in paniek

Lees meer »

Samengeperst op transport

Kaalgeschoren, met enkel een witte broek aan en op blote voeten, en onvoorstelbaar dicht op elkaar gepakt: zo werden vrijdag 2.000 vermoedelijke leden van enkele straatbendes verhuisd naar een nieuwe megagevangenis in El Salvador. Die gevangenis in Tecoluca heeft plaats voor 40.000 gedetineerden en is het paradepaardje van president Nayib Bukele in zijn beruchte ‘oorlog tegen de misdaad’. De cellen

Lees meer »