Nieuwsfeed

Ticketmaster vergoedt The Cure-fans voor “buitensporig hoge” kosten na tussenkomst zanger Robert Smith

Goed nieuws voor de fans van de Britse band The Cure die een ticket kochten voor hun tour door de Verenigde Staten. Kaartenverkoper Ticketmaster zal immers een deel van de extra ticketkosten terugbetalen. Fans klaagden op sociale media dat die kosten soms hoger waren dan de prijs van de tickets zelf. Ook zanger Robert Smith reageerde dat het “ziekmakend” was.

Krantenkoppen in België

Drie Nederlanders aangehouden voor aanslagen in drugsmilieu, waaronder op Pokebowl Place van broers Jamal Ben Saddik

Drie Nederlanders van 22, 26 en 27 jaar zijn door de onderzoeksrechter aangehouden na uitleveringen vanuit Nederland. Dat bevestig het Antwerps parket. Ze zijn verdachten in gerechtelijke dossiers aangaande aanslagen die gepleegd werden in Antwerpen, Borgerhout, Deurne en Beveren. Bij één van hen gaat het om de aanslag op een restaurant aan de Stenenbrug, dat eigendom was van familieleden van

Lees meer »

Ozonvervuiling verstoort het seksleven van insecten

De door de mens veroorzaakte toename van ozon in de atmosfeer stuurt de voortplanting van insecten in de war, zo blijkt uit een Duitse studie. Ozon kan de feromonen van insecten aantasten, signaalstoffen die een cruciale rol spelen in het seksleven van veel insecten. Daardoor worden mannetjes minder aantrekkelijk voor de vrouwtjes en vertonen mannetjes interesse in ‘geozoneerde’ mannetjes. Het

Lees meer »

Willy (79) werkt al 60 jaar als mechanieker bij hetzelfde bedrijf: “Zijn fysiek is legendarisch, zijn ervaring goud waard”

Zestig jaar geleden klopte Willy Schepers (79) zijn eerste werkdag bij Lilac in Zonhoven. De naam van het zuivelbedrijf is intussen veranderd in Limelco, maar Willy is er nog steeds aan de slag.
“Ik kom hier gewoon mijn hobby beoefenen”, vertelt hij. En de jonge generatie, die kan hem bijna niet volgen. “Zijn fysiek is legendarisch, en zijn ervaring is

Lees meer »

Prinses Elisabeth en koningin Mathilde starten Egyptereis vol symboliek in het paleis van een Belg

Kroonprinses Elisabeth en koningin Mathilde zijn dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen. Hun werkbezoek van drie dagen aan Egypte begonnen ze met een bezoek aan een tentoonstelling over de Egyptereizen van koningin Elisabeth (1876-1965), de betovergrootmoeder van prinses Elisabeth. De officiële reis van koningin Mathilde en prinses Elisabeth is immers een eerbetoon aan de echtgenote van koning Albert I.

Lees meer »

Russische minister van Defensie controleert heropbouw in Marioepol

Sergej Sjojgoe is volgens Russische media zaterdag in Marioepol geweest om de wederopbouw van de stad te inspecteren. Hij bezocht een medisch centrum en een kleine woonwijk bestaand uit twaalf woonblokken. De Russische staatsomroep RIA Novosti gaf bovenstaande beelden vrij van het bezoek. Marioepol werd twee maanden lang bestookt door de Russen en veroverd in mei 2022.

Lees meer »

Reuzenschildpad van 30 kilogram gedumpt in gracht: “Dit is erover”

Een team van opvangcentrum SOS Reptiel uit Ichtegem werd afgelopen zaterdag opgeroepen naar Koekelare voor een opmerkelijke vondst: een grote Afrikaanse sporenschildpad zat er in de gracht. Het dier woog dertig kilogram en mat tachtig centimeter. Het dier bleek er gedumpt, maar de reddingspoging door het opvangcentrum kwam te laat. “Zo’n dier is zeer gevoelig voor de kou en ontsnapt

Lees meer »

Kijk vrijdagavond exclusief op HLN naar Cage Warriors, groots MMA-event in Londen waar Belg Jan Quaeyhaegens voor cruciale clash staat

Fan van vechtsporten? Dan zit u vrijdagavond goed bij HLN. Abonnees kunnen hier exclusief en gratis Cage Warriors 150, een groots MMA-gevecht in Londen, bekijken. Het wordt vooral uitkijken naar onze landgenoot Jan Quaeyhaegens – ‘Q-Bomb’ vecht tegen de Italiaan Alberto Ciardo. Een cruciale kamp, want bij winst komt een ticket voor het Ultimate Fighting Championship (UFC) – zeg maar

Lees meer »